Tabu
LIFE & LOVESlider

Ce trebuie să faci ca să ai o viață sexuală mai ecologică?

De la vibratoarele biodegradabile până la prezervativele organice și cele vegane, industria din domeniul sexului pare să îndeplinească cerințele consumatorilor, pentru o viață durabilă.

Lauren Singer este autoare, activistă de mediu și antreprenoare din New York. A produs atât de puțin gunoi în patru ani încât nici nu se merită să-l arunce la coș. Arată spre un borcan din sticlă. În el se află tot gunoiul produs de ea. Singer a răspuns unor întrebări destul de incomode, care i se pun des: „Cum faci sex?”, „Ai prezervative în borcan?”. Ori „Sau activiștii de mediu sunt prea ocupați să facă sex, pentru că trebuie să recicleze și să-și facă singuri propria pastă de dinți”. De fapt, „ecologiștii sunt excitați chiar acum”,a spus ea.

Lauren Singer

Notorietatea lui Lauren Singer a crescut după ce a lansat magazinul Package Free și a început să comercializeze vibratorul biodegradabil. S-a vândut ca pâinea caldă. „Oamenii erau nebuni după el”, a spus Lauren. „Am fost chiar șocată”, a adăugat ea.

Jucăria sexuală a fost lansată în luna ianuarie a acestui an și este primul vibrator biodegradabil din lume, potrivit The Guardian. Bloggerii și sex-experții au remarcat imediat că modelul e clasic, pe baterii și se pare că e și foarte zgomotos. Dar e fabricat dintr-un bio –plastic non-poros, pe bază de amidon! Vibratorul se vinde în trei variante – coral, verde și albastru – cu doar 14,99 de lire sterline în Marea Britanie.

De la jucării sexuale până la lubrifianți și prezervative, în ultimii ani au apărut multe opțiuni naturale și mai durabile, cu niveluri diferite de succes. De exemplu, Sustain Natural este o companie americană care produce prezervative organice. Produsele sunt realizate din cauciuc natural care provine din plantații ecologice. „Prezervativele produse de noi sunt vegane, deoarece, spre deosebire de mulți producători de prezervative, nu conțin cazeină, o proteină extrasă din lapte, pentru a îmbunătăți textura latexului”, a declarat Meika Hollender, fondatoarea companiei.

Alte tipuri de prezervative au fost produse de companii nemțești și americane au primit recenzii excelente. Nu oferă, totuși, protecție împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală, ci doar previn o sarcină nedorită.

Lauren Singer a propus o metodă prin care putem avea o viață sexuală ecologică. E vorba de fapt despre experiența sa personală. Lauren susține că a fost o persoană activă din punct de vedere sexual în ultimii 9 ani. Nu a avut același partener de sex. Când nu se afla într-o relație, ea le cerea bărbaților cu care urma să se culce să își facă teste pentru depistarea BTS-urilor. „Dacă mi-era incomod să-i rog să facă asta pentru mine, atunci cu siguranță nu trebuia să fac sex cu ei”, a spus activista.

Lauren folosește prezervative ecologice și le recomandă și celorlalți oameni s-o facă. Iar dacă totuși doresc să folosească din cele clasice, atunci ar fi bine să le recicleze, nicidecum să le arunce în toaletă, pentru că prezervativele distrug ecosistemul și viața marină.

Tot din dragoste pentru mediu, se pot folosi lubrifianții naturali. Actrița Gwyneth Paltrow a recomandat utilizarea uleiului de cocos. De menționat e faptul că uleiurile naturale nu sunt prietenoase cu prezervativele, deoarece pot compromite latexul. În mod tradițional, lubrifianții naturali sunt folosiți ca tratament pentru uscăciunea vaginală.

Piața jucăriilor sexuale oferă în continuare relativ puține alternative ecologice. Există așadar pe piață, în prezent, vibratorul pentru o viață durabilă. Dar el nu a fost primul. Timp de 15 ani a existat vibratorul cu încărcare solară. Iar în urmă cu 8 ani s-a produs primul vibrator 100% reciclabil – Earth Angel. Și totuși, lumea nu a fost prea încântată de ele!

Experții în sex recomandă jucăriile sexuale din silicon. Chiar dacă este întotdeaua ceva mai scump se recomandă a se alege siliconul din numeroase motive. Este nonporos, hipoalergenic, ușor de curățat și mai durabil în timp (așadar, ecologic).

ARTICOLE SIMILARE

Instagram, schimbare majoră! Ce funcție importantă dispare. Influencerii, cei mai afectați

Andreea Damian

8% din oameni suferă de sexomnia

realitatea

Ulei de cocos si miere de Manuka – Beneficii pentru sanatate! De ce sa alegi astfel de produse?

realitatea

De ce nu ar trebui să îmbraci prea multe straturi de haine pentru a te încălzi

Andreea Damian

Justin Timberlake, despre noaptea în care s-a îndrăgostit de Jessica Biel

Andreea Damian

Bridgerton | Netflix anunță un spinoff al serialului

Andreea Damian

4 comentarii

Scrie un comentariu