Home > Health > Ce trebuie să respecți dacă nu porți mască de protecție în public

Ce trebuie să respecți dacă nu porți mască de protecție în public

mască de protecție

Masca de protecție devine obligatorie în aer liber în multe locuri din România, inclusiv pe litoral și la munte, pe Valea Prahovei. Deși e foarte cald, trebuie s-o purtăm pentru a ne proteja de coronavirus.

Profesorul Alexandru Rafila spune că singura soluție pentru a nu o purta, mai ales pe caniculă, este să poți ține distanța de un metru și jumătate și să eviți intervalele orare aglomerate atunci când decizi să te plimbi seara pe plajă.

„De ce purtăm mască în spații deschise? Nu purtăm mască în spații deschise decât acolo unde acea distanțare fizică de 1,5 m nu este posibilă. Dacă ai pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, 1000 de persoane, nu este posibilă distanțarea la 1,5 metri pentru că suprafața, în mod evident, este prea mică. Această măsură cred că ar trebui aplicată în funcție de, nu neapărat să se întâmple la nivel național, ci în zonele aglomerate care sunt identificate de autoritățile locale și în intervalele de timp în care sunt aglomerate.

Dacă cineva se plimbă într-un parc de la 10 seară încolo, e puțin probabil să existe o aglomerație care să pună pe cineva în pericol. Dar probabil că la ora 14, aglomerația poate fi suficient de mare încât să impună utlizarea măștii. Atunci lucrurile se pot adapta, dar implicarea și participarea autorităților locale cred că este unul dintre elementele care poate duce la rezolvarea acestei probleme, cu o condiție: să nu fie partizane sau să fie partizanele sănătății comunității pe care o conduc. Pentru că dacă vor exista la nivelul autorităților locale păreri divergente, atunci se ajunge din nou la acea senzație de neîncredere și de ineficientă a măsurilor.”, a declarat reprezentatul OMS în România la Digi 24.

Specialistul a subliniat însă că oamenii ar trebui să poarte masca din reflex, nu din obligație. Alexandru Rafila a explicat că purtarea măștii în spații deschise nu este o măsură luată doar de România și că oamenii trebuie să fie informați cu privire la acest aspect. „Nu cred că e un lucru nemaipomenit, se întâmplă în aproape toate țările din UE, în spațiile exterioare unde e aglomerație foarte mare masca este obligatorie”, a adăugat profesorul.

Articole asemanatoare
Kate Middleton
Kate Middleton, apariție surprinzătoare! N-a mai fost văzută așa în pandemie
restricții
Lista țărilor în care putem pleca în vacanță și cu ce condiții
angelina jolie
Angelina Jolie a „inventat” puloverul de vară
aparat dentar
Aparatul dentar invizibil sau colorat? Pe care îl alegi pentru a maximiza estetica zâmbetului

1 Response

Comenteaza acest articol

Ce trebuie să respecți dacă nu porți mască de protecție în public

by Andreea Damian   1 min
1