Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Cea mai bună actriţă, Frances McDormand, discurs emoţionant la Oscar

Câştigătoarea premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă în 2018, Frances McDormand a ţinut un discurs feminist extrem de puternic şi şi-a emoţionat colegele de sală.

La finalul discursului, Frances McDormand le-a rugat pe toate femeile nominalizate la gala cu numărul 90 a premiilor Oscar să se ridice în picioare: “M-aş simţi onorată dacă toate femeile nominalizate în această seară pentru toate categoriile s-ar ridica în picioare şi ar sta alături de mine – Meryl, dacă tu te ridici toată lumea se va ridica, haideţi – producătoarele, regizoarele, scenaristele, compozitoarele, cele care au realizat design-ul, haideţi cu toatele! Ok, uitaţi-vă în jurul vostru, priviţi doamnelor şi domnilor. Pentru că noi toate avem poveşti de spus şi proiecte care au nevoie de finanţare. Nu ne vorbiţi despre ele la petrecerile care vor urma în această seară. Invitaţi-ne în biroul vostru peste câteva zile sau veniţi voi la noi la birou, cum vă e mai comod. Şi vă vom povesti despre proiectele noastre. Am două cuvinte pentru voi toţi în seara aceasta: clauză incluzivă.”

 

Revista The Hollywood Reporter a explicat că această clauză  este o specificare contractuală care va cere studiourilor de acum înainte să fie incluzive şi să pună accent pe diversitate. McDormand a încurajat oamenii din sală să militeze pentru asta şi să participe activ la schimbare. Ea militează pentru susţinerea poveştilor cu şi despre femei.

Actriţa a mai câştigat un Oscar în 1997 pentru rolul său (o poliţistă curajoasă dintr-un oraş mic) din filmul “Fargo”, film coregizat de soţul său, Joel Coen. A mai fost nominalizată pentru premiul de cea mai bună actriţă în rol secundar de trei ori: în 1989 (“Mississippi în flăcări”), în 2001 (“Aproape celebri”) şi în 2006 (“Ţinutul din Nord”).

Anul acesta, actriţa în vârstă de 60 de ani, a câştigat voturile criticilor şi spectatorilor din toată lumea cu rolul mamei unei tinere ucise în circumstanţe necunoscute care îl face de ruşine pe şeful poliţiei locale pentru că nu e în stare să afle cine e criminalul fetei sale. Pentru acelaşi rol a primit un premiu Golden Globe, Screen Actors Guild Award, Critics Choice şi o mulţime de alte premii naţionale şi regionale ale criticilor.

ARTICOLE SIMILARE

Lady GaGa a primit de ziua ei un cadou absolut fantastic!

realitatea

Gestul extrem al unei actrițe! S-a fotografiat cu un câine mort în brațe

Andreea Damian

Katy Perry și Orlando Bloom s-au logodit de Ziua Îndrăgostiților

realitatea

Manuscrisele celebre de la Marea Moartă care se aflau la Muzeul Bibliei sunt false

Dora Constantinovici

Jennifer Lopez, trucurile pe care le folosește ca să arate mult mai tânără

Andreea Damian

Cum va petrece Meghan Markle primul ei Crăciun regal

Andreea Damian

Scrie un comentariu