Home > Agenda > Cea mai bună școală de balet din Viena „și-a încurajat” elevii să fumeze

Cea mai bună școală de balet din Viena „și-a încurajat” elevii să fumeze

balet

Copiii de la școala de balet a Operei de Stat din Viena au fost încurajați să fumeze pentru a-și controla greutatea, arată rezultatele unei anchete.

O comisie special cercetează abuzurile fizice și verbale raportate asupra elevilor. „Este clar că acești copii și adolescenți nu au fost feriți de discriminare, că au fost neglijați și că asta le-a provocat probleme medicale grave”, se arată în raportul comisiei.

Tinerii dansatori au fost supuși la exerciții extrem de dure în cadrul antrenamentelor. Șefa comisiei de anchetă, Susanne Reindl-Krauskopf, a spus că elevilor li s-au atribuit apelative batjocoritoare compuse din prenumele lor și mărimea pe care o purtau la haine.

Susanne Reindl-Krauskopf a afirmat și că directorul managerial al Școlii de balet a Operei de Stat din Viena, românca Simona Noja-Nebyla, ar trebui înlocuită cu un „lider nou, inovator”. Ancheta a arătat și că ritmul de lucru „pune în pericol sănătatea copiilor”, potrivit BBC.

În replică, Opera de Stat din Viena a anunțat că a redus deja numărul de spectacole ale studenților și că va studia cu atenție raportul înainte de a da un răspuns complet.

Academia, creată în 1771, este una dintre cele mai prestigioase școli de balet din Europa. Mulți dintre foștii studenți dansează pentru companii precum Baletul Regal (Royal Ballet) din Londra, Marea Britanie, pentru Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, Rusia, și American Ballet Theatre din New York, SUA.

Scandalul a pornit în luna aprilie, când ziarul austriac Falter a publicat o anchetă care susținea că unii tineri dansatori ar fi fost loviți fizic și zgâriați, iar alții au fost batjocoriți din cauza kilogramelor în plus.

Ministrul austriac al Culturii, Alexander Schallenberg, a solicitat măsuri urgente pentru rezolvarea problemelor.

Articole asemanatoare
serena williams
Serena Williams va debuta la US Open în cel mai sexy echipament
Spectacole de teatru pe scena Grand Cinema & More

Comenteaza acest articol

Cea mai bună școală de balet din Viena „și-a încurajat” elevii să fumeze

by Andreea Damian   1 min
0