Tabu
Image default
CULTURESlider

Cea mai bună școală de balet din Viena „și-a încurajat” elevii să fumeze

Copiii de la școala de balet a Operei de Stat din Viena au fost încurajați să fumeze pentru a-și controla greutatea, arată rezultatele unei anchete.

O comisie special cercetează abuzurile fizice și verbale raportate asupra elevilor. „Este clar că acești copii și adolescenți nu au fost feriți de discriminare, că au fost neglijați și că asta le-a provocat probleme medicale grave”, se arată în raportul comisiei.

Tinerii dansatori au fost supuși la exerciții extrem de dure în cadrul antrenamentelor. Șefa comisiei de anchetă, Susanne Reindl-Krauskopf, a spus că elevilor li s-au atribuit apelative batjocoritoare compuse din prenumele lor și mărimea pe care o purtau la haine.

Susanne Reindl-Krauskopf a afirmat și că directorul managerial al Școlii de balet a Operei de Stat din Viena, românca Simona Noja-Nebyla, ar trebui înlocuită cu un „lider nou, inovator”. Ancheta a arătat și că ritmul de lucru „pune în pericol sănătatea copiilor”, potrivit BBC.

În replică, Opera de Stat din Viena a anunțat că a redus deja numărul de spectacole ale studenților și că va studia cu atenție raportul înainte de a da un răspuns complet.

Academia, creată în 1771, este una dintre cele mai prestigioase școli de balet din Europa. Mulți dintre foștii studenți dansează pentru companii precum Baletul Regal (Royal Ballet) din Londra, Marea Britanie, pentru Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, Rusia, și American Ballet Theatre din New York, SUA.

Scandalul a pornit în luna aprilie, când ziarul austriac Falter a publicat o anchetă care susținea că unii tineri dansatori ar fi fost loviți fizic și zgâriați, iar alții au fost batjocoriți din cauza kilogramelor în plus.

Ministrul austriac al Culturii, Alexander Schallenberg, a solicitat măsuri urgente pentru rezolvarea problemelor.

ARTICOLE SIMILARE

Cercetătorii au descoperit care e vârsta la care devenim cu adevărat adulți

Andreea Damian

Cynthia Nixon din “Sex and the City” s-a maritat cu iubita ei!

MARELE CUTREMUR se apropie! Cine prevede asta si ce zone vor fi afectate!

realitatea

Papa Francisc lasă finanțele Vaticanului pe mâna femeilor

Andreea Damian

Despre această forță a naturii numită Dolly Parton și de ce vă recomand „Dolly Parton’s Heartstrings”

Dora Constantinovici

Top 5 vedete de la noi care au operații și sunt de nerecunoscut

Tabu Tabu

Scrie un comentariu