Home > Agenda > Cea mai fericită fată din lume merge la Cannes

Cea mai fericită fată din lume merge la Cannes

Debutul în lung metraj al regizorului Radu Jude, Cea mai fericită fată din lume, va fi prezentat la Festivalul de la Cannes în cadrul ACID Programme.

ACID (Association for Independent Cinema and its Broadcasting) este o asociație fondată de regizori de film, cu scopul de a promova difuzarea în cinematografe a producțiilor de film independente și de a înlesni întâlnirea unui film și a autorilor lui cu publicul. Cel mai puternic element al Asociației este însuși principiul care a stat la baza înființării ei: regizorii de film sunt sprijiniți de alți regizori de film.

 ACID a motivat alegerea filmului Cea mai fericită fată din lume astfel: “Totul pare perfect în film: scenariul, care combină cu abilitate interesul pentru ceea ce urmează să se întâmple imediat și profunzimea parabolei, foarte pe placul nevoilor noastre de originalitate, de inteligență și de umor, actorii atât de minunat aleși și dirijați, de o credibilitate ce-ți taie răsuflarea și, în fine, regia care, neavând nicio fisură, dobândește un soi de grație. Va fi o mare bucurie să prezentăm acest film plin de talent.”

Cea mai fericită fată din lume va avea premiera în România în data de 8 mai, în cadrul Festivalului Filmului European, urmând să intre pe ecranele din toată țara în data de 15 mai.

Articole asemanatoare
Ada Solomon, la mulţi ani!
GOPO 2013 – Lista premiilor! RADU JUDE ia tot!
Toată lumea din familia noastră urlă!
Încă un premiu pentru Cea mai fericită fată din lume

Comenteaza acest articol

Cea mai fericită fată din lume merge la Cannes

by realitatea   1 min
0