Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Cea mai periculoasă modă a verii: arsuri solare pe piele sub formă de desene artistice

Experții o numesc ignoranță. Arsurile solare pe piele sub formă de desene artistice provocate în mod voit provoacă daune severe, potrivit medicilor. Dar moda „tatuajelor” produse de soare revine în fiecare vară, de câțiva ani.

Adepți ai acestui gen de artă, numit Sunburn, sunt din ce în ce mai mulți. Dermatologii avertizează însă că această activitate este în mod evident periculoasă, chiar dublează riscul apariției cancerului de piele.

Conceptul constă în utilizarea cremei de protecție pentru a realiza diverse contururi direct pe piele, urmând expunerea în mod voit la soare astfel încât bronzarea intensă să scoată în evidență desenul. Fotografii ale acestor tatuaje temporare apar tot mai des pe rețelele sociale.

Cei care au riscat au postat pe rețelele de socializare fotografii cu tatuajele lor – simbolul Batman, steluțe, soare, flori, liniuțe.

Dr. Whitney Bowe, un dermatolog din New York, crede că trendul produce „daune permanente” pielii. Radiațiile solare care dăunează pielea vin sunt de două forme: ultraviolete A și ultraviolete B. Radiațiile UVB pătrund în stratul superior al pielii, epidermă, și provoacă arsurile solare. Radiațiile UVA pătrund în straturile profunde ale pielii și cu timpul conduce la riduri și la pierderea elasticității pielii.

A risca dezvoltarea unui cancer pentru un tatuaj temporar este pentru experți o practică foarte disproporționată. „Arsurile solare nu sunt doar dureroase, ci și periculoase”, amintește Skin Cancer Foundation. A suferi cinci sau mai multe arsuri în timpul tinereții crește cu 80% riscul de a dezvolta un melanom’, avertizează aceasta. Melanomul este cea mai gravă formă de cancer de piele și se caracterizează prin apariția unei tumori care se dezvoltă începând de la celulele pielii.

ARTICOLE SIMILARE

„Like a Prayer” a Madonnei, piesa care a înfuriat Vaticanul, a împlinit 30 de ani

Andreea Damian

Oxford English Dictionary a ales mai multe cuvinte care să descrie „un an fără precedent”

Andreea Damian

Celine Dion, la 50 de ani. O viață încununată de succes

Andreea Damian

Ed Sheeran, concert de amploare. Evenimentul poate fi urmărit și din România

Andreea Damian

Tendințe: descoperă cele 10 piese esențiale ale anului 2020

Andreea Damian

Chipul Andei Adam, plin de riduri. Nici machiajul nu o mai ajută

3 comentarii

Scrie un comentariu