Tabu
Image default
BEAUTY

Cea mai periculoasă modă în rândul tinerelor: își pun bijuterii în ochi

Bijuteriile oculare reprezintă o modă de origine europeană, care face furori în SUA. Deși specialiștii susțin că procedura este inofensivă, intervenția implică multe riscuri pentru sănătatea ochilor.

Procedura de implant are patent olandez. Institutul pentru inovaţie chirugicală din Rotterdam a realizat primele 10 implanturi şi a scris despre ele, în 2003, în revista Journal of Cataract & Refractive Surgery, susţinând că introducerea de bijuterii de platină în globul ocular nu generează nicio complicaţie la câteva luni după procedură.

https://twitter.com/CapaMagMoments/status/998617921709625345

Intervenţia denumită în engleză SafeSight Eye Jewelry, constă în realizarea, sub anestezie locală a ochiului, a unei mici incizii în membrana conjunctivală. Medicul introduce apoi o bijuterie minusculă în această incizie. În total, procedura durează între 10 şi 15 minute, iar preţul la clinicile americane oscilează între 3.000 şi 4.000 de dolari.

Chirurgul Emil Chynn din New York a realizat o astfel de operaţie pentru televiziunea FOX. Acesta a implantat o inimioară de platină de 3,5 mm în ochiul unei tinere rusoaice. „Riscul de orbire sau de pierdere a vederii este zero”, a declarat el, subliniind că pacienta a resimţit câteva zile o mică jenă, similară celei unei gene în ochi.

https://www.instagram.com/p/BiyF28HD5pE/?utm_source=ig_embed

Bijuteriile oculare se realizează doar din platină, deoarece riscul de infecție este mai scăzut, spre deosebire de implantul cu aur.

În ce constă procedura?

Emil Chynn o pregătește pe pacienta sa pentru o SafeSight Eye Jewelry. Aplică un anestezic loc și sterilizează membrana care acoperă albul ochiului. Apoi, face o mică incizie între scleră (n.r. partea albă a ochiului) și membrana conjuctivală (membrana transparentă care acoperă sclera), după care introduce bijuteria minusculă.

Cu o experiență de peste 20 de ani, Chynn garantează pentru procesură și susține că șansele de a dezvolta o reacție alergică sau de a rămâne cu cicatrici sunt mici.

Cu toate acestea, Academia Americană de Oftalmologie a avertizat asupra riscurilor acestei intervenţii. Printre riscurile enumerate se află orbirea din cauza infecţiei sau a sângerării, hemoragie subconjunctivală, perforare a globului ocular, sau conjunctivită.

ARTICOLE SIMILARE

De ce să alegem stilizarea sprâncenelor si nu pensatul?

Andreea Damian

Tutorial make-up: Transforma-te de Halloween!

realitatea

Studiu: Îngrijirea pielii la românce

Totul despre ten cu dr. dermatovenerolog Luana Andreea Chivu

Ciocîrlan

Produsul ieftin pe care îl folosește Jennifer Aniston ca să arate mereu perfect

Andreea Damian

Ce vrăji a mai făcut Pantene?

realitatea

Scrie un comentariu