Tabu
Image default
LIFE & LOVELIFESTYLESlider

Cea mai populară plajă de nudiști din Europa, în pericol din cauza turiștilor însetați de pasiune

Activiștii  de mediu sunt furioși din cauza numărului mare de turiști care fac „prea mult sex” pe plaja Es Cavallet din Ibiza, una dintre cele mai populare plaje de nudiști din Europa. Aceștia distrug dunele de nisip dintr-o arie protejată care aparține Parcului Natural Ses Salines.

Plaja cu nisip alb, înconjurată de dune de nisip și apă cristalină, este fără îndoială destinația de vis pentru turiștii cu bani sau cei aflați în luna de miere. Uneori, tinerii nu-și pot stăpâni hormonii și fac sex pe plaja din Ibiza. Această „activitate”, desfășurată în spatele dunelor de nisip, ar putea avea consecințe dramatice, cred ecologiștii, potrivit The Sun. Sexul ar putea crea fisuri în  dunele protejate.

„Activitatea sexuală excesivă” a provocat deja daune ireversibile dunelor de nisip și plantelor, transformând zona într-o „arenă de sex în aer liber”, spun geologii și biologii. Ei adaugă că sexul degradează peisajul și sistemul geologic unic. „Accesul liber provoacă descompunerea dunelor”, a declarat biologul Joan Carles Palerm. „Sistemul care le menține este foarte complex și orice modificare, cum ar fi această activitate continuă (sexul), afectează structura sa”, mai spune expertul, care insistă că sexul tulbură și scoate din rădăcini plantele fragile de pe nisip, care sunt vitale pentru mediul înconjurător.

Deja câteva agenții matrimoniale promovează Es Cavallet ca fiind „locul ideal pentru nudiști și pentru a căuta un partener” printre dunele de nisip. „Te poți plimba printre dune în căutare de aventuri”, scrie pe site o astfel de agenție.

Cotidianul Diario de Mallorca susține că zonele protejate de pe plajă sunt îngrădite, dar zilnic turiștii însetați de pasiune îi sar gardurile. Acum câțiva ani a început și o campanie împotriva sexului printre dunele de nisip protejate din Ibiza. Avertismentele sunt însă ignorate, iar autoritățile nu mai efectuează controale în zonă, motiv pentru care problema nu dispare.

Plaja Es Cavallet, printre locurile preferate pentru sex

Plaja Es Cavallet este una dintre cele mai bine cotate din lume, are 1,1 km lungime, 40 m lîțime și se află la o jumătate de kilometru de orășel. Peisajul absolut fabulos și dunele inverzite care o feresc de privirile indiscreților au creat în jurul acestei plaje o aureolă de loc paradisiac. Aici își petrec vacanța numeroase vedete de la Hollywood. O cameră de hotel poate ajunge ușor la 5.000 euro, iar rezervările se fac cu cel puțin 2-3 luni înainte.Proprietarii de hoteluri, de cluburi și terase au grijă să organizeze petreceri non stop. Ziua sau noaptea, la orice manifestare ținuta este obligatorie: gol-pușcă.

ARTICOLE SIMILARE

Nadia Comăneci, așa cum nu ai văzut-o niciodată. FOTO

Tabu Tabu

Cum sa mori cu stil

realitatea

Lidia Buble, audiată de DIICOT. Ce acuzații i se aduc

Andreea Damian

Judecătorii au decis! Cu cine vor sta fiicele Alinei Sorescu și ale lui Alexandru Ciucu

Andreea Damian

Nick Cave a publicat o scrisoare deschisă cu privire la doliul după fiul său

realitatea

Ellie White: “Restricții sau condamnare la moarte”

Tabu Tabu

Scrie un comentariu