Tabu
CULTURE Slider

Cea mai veche pictură care spune o poveste are 44.000 de ani și a fost descoperită în Indonezia

pictură

O pictură care prezintă o scenă a vânătorii a fost descoperită pe peretele unei peșteri din Indonezia și ar putea fi cea mai veche din lume. Cea mai veche operă de artă înfățișează oameni supranaturali care vânează animale sălbatice, pictați cu pigment roșu.

Scena arată că oamenii aveau capacități creative extraordinare. Figurile, jumătate om jumătate animal, vânează porci sălbatici și animale cu coarne. Cei care locuiau în Sulawesi acum 44 de milenii desenau foarte multe animale și înfățișau ființe cu puteri fantastice.

Descoperirea a fost prezentată în revista Nature de către arheologii de la Universitatea Griffith din Brisbane, Australia. Experții au scris că pe panoul de 4,5 metri lungime se pot vedea șase mamifere urmărite de un grup de vânători înarmați cu sulițe și funii. Vânătorii au corp de om, dar cap de pasăre sau de reptilă. Animalele cu coarne din picturi se numesc anoa, o specie de bizon de apă ce trăia în Sulawesi.

Adam Brumm – arheolog la Griffith – a văzut pentru prima dată imaginile în urmă cu doi ani. Pictura de pe peretele peșterii numită Leang Bulu’Sipong 4 în sudul Sulawesi, Indonezia nu este cea mai vechi din lume. Anul trecut, oamenii de știință au spus că au găsit „cel mai vechi desen al umanității” pe un fragment de rocă din Africa de Sud, acesta având o vechime de 73.000 de ani.

ARTICOLE SIMILARE

Celebritati nascute pe 9 iulie!

realitatea

CREATIVE FASHION FESTIVAL in Centrul Vechi

Știrile medicale false ne afectează serios sănătatea

Andreea Damian

Dezvăluiri incredibile. Michael Jackson era „bolnav mintal”

Andreea Damian

10 perechi de vedete care s-au îmbrăcat la fel. Ne e greu să decidem cui îi stă mai bine

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 5 decembrie

realitatea

Scrie un comentariu