Tabu
Image default
HEALTH

Ceaiul care îți distruge dinții. Îl consumi adesea la birou

Ceaiurile din fructe uscate au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, fiind consumate adesea la serviciu sau când suntem răciți. Acestea vin cu o multitudine de arome răcoritoare care ne oferă imediat doza de energie de care simțim nevoia. Însă, specialiștii ne recomandă să renunțăm la ele de dragul zâmbetului nostru.

Stomatologii avertizează că acidul din ceaiurile de fructe poate afecta smalțul dinților. Chiar și o cană cu apă fierbinte, cu o felie de lămâie în ea, este periculoasă, fructul conținând de șase ori concentrația de acid citric care se regăsește în fruct.

Ceaiurile de fructe și băuturile dietetice ar putea crește pericolul de erodare a dinților și apariției cariei dentare de 11 ori mai mult, arată un studiu recent, publicat în British Dental Journal.

Ceaiul de fructe nu este singurul vinovat de erodarea dinților. Alimentele și băuturile care conțin sare și oțet sunt foarte acidice, de aceea se recomandă a nu le consuma între mese. Este și cazul apei cu lămâie, care consumată la masă ar reduce riscul erodării dentare la jumătate.

“Vinul este acid, așa că vă erodează dinții, mai ales vinul alb”, mai spun specialiștii. Contrar a ceea ce se știa până acum, anume că vinul este bun pentru dinți datorită fenolilor din struguri, vinul este acidic și este rău pentru dinți.

Laptele este cariogen, ceea ce înseamnă că și acest lichid poate provoca degradarea dinților. Laptele are beneficii masive pentru sănătate, dar trebui să se bea în timpul mesei și să nu fie ultimul lucru care se bea seara sau noaptea.

“Cea mai bună protecție a dinților împotriva cariilor dentare sau a eroziunii este proprie saliva “, spune un dentist, citat de The Guardian. În timpul meselor, producem o grămadă de salivă, care este apărarea naturală a corpului față de produsele și alimentele care conțin acid și sunt alcaline. Deși nu este ideal și este recomandat să beți apă cu pH neutru, este  mai bine dacă în cazul în care consumati o băutură acidă în timpul meselor gura să fie spălată cu salivă.

Cum sa scapi de kilogramele in plus cu ceai de ghimbir?

ARTICOLE SIMILARE

E oficial: femeile sunt la fel de rezistente fizic cum sunt bărbații

realitatea

Excesul de muncă predispune femeile, dar nu și bărbații, la o boală mortală

Andreea Damian

Bono se teme că lupta împotriva SIDA este pierdută

Andreea Damian

Big Brother va decide în curând cine merită asigurare de viață și de sănătate plătite de angajatori

Dora Constantinovici

Hepatita ar putea fi eliminată complet până în anul 2030

Andreea Damian

Regimul alimentar disociat pe intelesul tuturor

realitatea

Scrie un comentariu