Tabu
HEALTH

Ceaiul de banane, remediul natural împotriva insomniei

Ceaiul de banana este considerat cel mai puternic somnifer natural. Coaja de banană are un conținut ridicat de magneziu, un mineral care combate efectele stresului, relaxându-ne sistemul nervos și oferindu-ne un somn odihnitor. Totodată, previne trezirile din timpul nopții.

De asemenea, coaja de banană este bogată în potasiu, care are rolul de a ne relaxa vasele de sânge și muschii, dar și în triptofan, un aminoacid folosit deseori ca remediu pentru tulburările din timpul somnului. Un studiu realizat de cercetătorii din cadrul Universității Chung Shan din Taiwan, în urma unor teste realizate timp de 2 ani, a ajuns la concluzia că învelișul galben al bananei prezinta un nivel ridicat de serotonină.

Chiar dacă nu intenționați să consumați bananele cu tot cu coji, acestea pot avea și alte întrebuinățri practice: ajută la hidratarea pielii dacă faceți un amestec în blender cu un pic de iaurt și aplicati pe pielea deshidratată pentru 10 minute, redau luciul încălțărilor vechi, sau constituie un foarte bun îngrășământ natural pentru grădina voastră.

Ceaiul de banane este extrem de sănătos. O singură ceașca de ceai de banane este bogată în nutrienți esențiali, care au numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Ceaiul de banane este bogat în potasiu, substanță ce este necesară pentru buna funcționare a sistemului cardio-vascular, nervos și muscular.

Bananele sunt bogate în numeroase minerale, precum magneziu, fier, calciu și fosfor. Un rol important pentru organismul nostru îl are magneziul, el având rolul de a combate efectele stresului, relaxându-ne sistemul nervos și oferindu-ne un somn odihnitor, prevenind totodată trezirile din timpul nopții și având practic efect de somnifere naturale.

Cum se prepară ceaiul de banane

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • O banană 100% organică (cu tot cu coaja)
  • 500 ml de apă
  • Baton de scorțișoară (opțional)

Cum îl preparați:

Tăiem cele două capete ale bananei. Punem banana într-o cratiță cu apă fiartă și lăsăm să fiarbă timp de 10 minute. Adăugăm scorțișoară și servim ceaiul îndulcit sau nu, după preferinte.

Ceaiul de banană este recomandat să se consume cu o oră înainte de a ne culca astfel încât substanțele nutritive din banană să își facă efectul și să avem parte de un somn bun și odihnitor.

Contraindicații

  • În cazul în care rinichii nu funcționează corespunzător , păstrați aportul de banane la un nivel minim. Prea mult potasiu în dietă poate pune o mulțime de presiune pe rinichi pentru a elimina excesul de sânge, iar acest lucru poate fi foarte periculos.
  • Este important să se evite consumul de banane prea coapte sau necoapte.
  • Dacă vă confruntați cu crampe, urticarie și iritații ale gâtului de fiecare dată când mâncați o banană, ați putea fi alergici la banane.
  • Una din componentele ceaiului de coji de banană este serotonina, care nu este recomandată persoanelor ce suferă de schizofrenie.

ARTICOLE SIMILARE

Alimente recomandate de medici în post

Andreea Damian

Cercetătorii confirmă legătura dintre vitamina D și COVID-19

Andreea Damian

Preparatul care îi ajută pe japonezi să trăiască mult

Andreea Damian

Tendințele alimentare care vor fi un succes în 2021

Andreea Damian

Zaharul ascuns din alimente. Surse surprinzatoare de zahar (partea II)

realitatea

Amigdalită sau Covid-19: cum să diferențiem simptomele?

Andreea Damian

Scrie un comentariu