Tabu
Image default
CULTURE

Cearcăn, cearcăn, piaptănă/ ochii mei mă-ncearcănă-¦

Gigi Cosmetics are un tratament specific pentru zona sensibilă a ochilor și am decis că trebuie să-l încerc. Bucuria mea cea mare a fost când Rodica, specialistul Gigi, mi-a spus că nu am riduri în jurul ochilor sau, mă rog, am foarte puține. Măcar atât, că cearcăne am pentru toată lumea. Ah, m-a întrebat ce demachiant folosesc și i-am spus că folosesc spumă demachiantă de la Gigi din gama New Age, care se adresează femeilor de peste 35 de ani. S-a mirat foarte tare și mi-a recomandat ceva pentru femei mai tinere.

Mulțumesc, chiar și cu cearcăne par mai tânără decât sunt. Rodica îmi spune că zona ochilor este zona cu pielea cea mai delicată, de cinci ori mai subțire decât pe restul feței, din acest motiv ridurile fine apar mai devreme, posibil încă de la 20 de ani. Numărul mic de glande sebacee din zona ochilor încetinește funcția pielii de păstrare a unui nivel de hidratare constant. Tulburările de circulație a sângelui din zona perioculară, cu acumulare de reziduuri metabolice, duc la formarea cearcănelor, iar reducerea fibrelor de elastină creează umflături sub ochi.

Deja am început să mă sperii, mai este ceva? Sigur că da, machiajul ochilor provoacă uscăciune și iritații, radiațiile solare, poluarea, fumatul, aerul condiționat irită pielea delicată, iar în timp duc la pierderea fermității și a umidității. Sunt gata, să purcedem. Tratamentul începe prin aplicarea unei cantități mici de demachiant delicat pentru ochi și buze din linia Eye Care. Se masează ușor conturul ochilor, apoi se aplică Gelul Peeling Enzimatic din linia Specials și se masează ușor până când textura acestuia devine lichidă.

Zona din jurul ochilor este foarte delicată, iar mișcările trebuie să fie blânde, fără să agreseze pielea. Ei bine, nici nu am simțit și chiar eram pe cale să mă relaxez, deși, de obicei, îmi este cam greu. După îndepărtarea gelului, Rodica a aplicat o cantitate mică de Serum relaxant Eye Care. Masajul ajută produsul să intre în piele, dar ajută și glandele limfatice să dreneze lichidul ce cauzează umflăturile din jurul ochilor. Ce făceam eu în timpul ăsta? Aproape că visam, eram abandonată, la fel ca Marguerite Gaultier, doar că eu, în mod sigur, arătam mai bine.

Rodica are niște mâini de înger, cu atingeri delicate ca o mângâiere care mă răsfață și mă rela- xează. Abia mai aud ce îmi spune. Urmează Gelul împotriva cearcănelor care se masează timp de 1-2 minute. Peste gel se aplică Masca tratament pentru ochi și buze Eye Care și se lasă să acționeze timp de 10 minute. Rolul ei este de albire a zonei și de reducere a ridurilor din jurul ochilor. Păi, parcă nu aveam?! După ce s-a îndepărtat masca, se aplică Plasturii tratament pentru ochi și pe pleoapele inferioare.

Plasturii reduc umflăturile și cearcănele, grăbesc drenarea lichidelor, hrănesc zona cu acid hialuronic și calmează pielea cu aloe vera. Se dau jos după 8 – 10 minute, timp în care pielea se relaxează. Se aplică din nou Serum relaxant și gelul împotriva cearcănelor Eye Care. Doamne, o să-mi amintesc acasă toți pașii?

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Francois Nars lansează un nou proiect?

realitatea

CAT CASTIGA, de fapt, Mircea Badea!

Sărbătoritul zilei

realitatea

Arcul de Triumf, deschis publicului. Până când va putea fi vizitat gratuit

Andreea Damian

ANDREEA BALAN, singura si tot mai bogata – ce pierde in dragoste, castiga la tv!

1 comentariu

Scrie un comentariu