Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cei mai mulţi oameni scapă de stres consumând alcool

Un studiu efectuat de curând în Marea Britanie a scos la iveală faptul că oamenii preferă să scape de stres consumând un pahar de vin decât petrecând timpul cu copiii sau cu partenerul de viaţă.

60% dintre persoanele chestionate au recunoscut că alcoolul este preferatul lor la finalul unei zile stresante, în timp ce doar 28% au declarat că scapă de stres alături de copii şi 26% alături de partenerul de viaţă. Studiul a fost făcut pe 825 de persoane.

Alcoolul este preferatul femeilor. 73% dintre femeile care au luat parte la studiu consideră că stresul le determină să consume alcool la finalul unei zile grele, în timp ce doar 26% dintre bărbaţi au acest obicei din aceeaşi cauză. Mai mult, 61% dintre femeile chestionate au mărturisit că beau cel puţin două pahare mari de vin la finalul unei zile obişnuite, adică de două ori mai mult decât este recomandat. 61% dintre bărbaţi consumă cam trei beri într-o seară obişnuită.

Alcoolul nu este pe placul oamenilor mulţumiţi. Doar 15% dintre subiecţii studiului au declarat că beau alcool dacă au avut o zi minunată şi doar 17% dacă au avut o zi bună la locul de muncă. 26% sunt de părere că beau prea mult.

Psihologii explică uşor acest comportament: Oamenii percep stresul ca pe un lucru rău, iar alcoolul, care îi scapă de stres, ca pe un lucru bun în ciuda efectelor negative pe care le are consumul excesiv de alcool.

ARTICOLE SIMILARE

Aerul curat şi filtrat din interior – un lux la modă în China

realitatea

Cum a “intepat-o” Catrinel Menghia pe Ghenea! “Logodnicul meu nu e persoana publica. Eu nu am nevoie de actori celebri”

Cati bani castiga Mihai Bendeac pe luna de la Antena 1! Suma a fost facuta publica chiar de tatal actorului

Cum arată soţia lui Mihai Dedu, prezentatorul PRO TV

Secret Santa provoacă prea multă „anxietate” în rândul milenarilor

Andreea Damian

10 lucruri pe care nu le stiai despre tine

realitatea

1 comentariu

copaciu_simina 17 January 2012 at 22:25

Din pacate multi cred ca alcoolul este un refugiu si nu realizeaza sau nu vor sa realizeze efectele negative

Răspunde

Scrie un comentariu