Home > Fashion > Cel mai mare eveniment de fashion a fost amânat din cauza coronavirusului

Cel mai mare eveniment de fashion a fost amânat din cauza coronavirusului

met gala

Anna Wintour a anulat Gala Met, evenimentul care, an de an, adună o elită globală în New York, strângând, într-o singură noapte, sume enorme pentru un scop caritabil. Editorul revistei Vogue l-a amânat la „nesfârșit” pe fondul pandemiei de coronavirus.

Gala Met, considerată cel mai mare eveniment de fashion, trebuia să aibă loc pe 4 mai la Muzeul Metropolitan de Artă din New York și avea ca temă About Time: Fashion and Duration. Aceasta este prima dată când evenimentul – pentru care biletele pot costa până la 35.000 de dolari – a fost anulat în cei 22 de ani de când Anna Wintour a preluat rolul de gazdă a petrecerii cu ținute extravagante.

Prima Gală Met a avut loc în 1948. Până în 1995, a funcționat pe modelul clasic al oricărui eveniment caritabil, însă lucrurile s-au schimbat când Anna Wintour a devenit chairwoman. Anna a transformat evenimentul într-una dintre cele mai vizibile și importante petreceri, ajungându-se astfel la comparația cu Gala Premiilor Oscar. Într-adevăr, de-a lungul anilor, ținutele care au urcat pe faimoasele trepte către muzeu au devenit cu atât mai bizare și mai excentrice.

În medie, Gala Met reuşeşte să adune peste 10 milioane de dolari anual.

Fiecare ediție a Galei are o tematică anume, care coincide cu cea a expoziției aripii Costume Institute din anul respectiv. Invitații sunt încurajați să respecte tematica anului, iar majoritatea o fac. Există mereu excepții, însă persoanelor care nu bifează dress code-ul nu le este totuși refuzată intrarea (cel mult ajung pe listele de worst dressed ale publicațiilor care acoperă evenimentul).

În ultimii ani, tematicile au fost:

  • 2015: China: Through the Looking Glass
  • 2016: Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology
  • 2017: Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between
  • 2018: Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination
  • 2019: Camp: Notes on Fashion

Gala Met include un mix de persoane care sunt invitate (nu plătesc bilet) și persoane care plătesc pentru a fi acolo. Prețul unui bilet este de aproximativ 30.000 de dolari, iar prețul pentru a rezerva o masă în cadrul evenimentului se învârte în jur de 275.000 de dolari (prețurile se modifică de la an la an, de regulă crescând pentru a conserva aerul de exclusivitate al evenimentului).

Articole asemanatoare
Thalia
Nepoata Thaliei, actrița Camila Sodi, e suspectă de coronavirus
coronavirus
Persoanele care răspândesc în mod intenționat coronavirusul ar putea fi acuzate de terorism
Evangeline Lilly
Ce actriță refuză să se izoleze la domiciliu în plină pandemie. Explicațiile sale halucinante
măști sanitare
Industria modei și COVID-19. Marile branduri produc acum măști sanitare și echipamente de protecție

Comenteaza acest articol

Cel mai mare eveniment de fashion a fost amânat din cauza coronavirusului

by Andreea Damian   1 min
0