Tabu
LIFESTYLE

Cel mai mare parc cu dinozauri, la Rasnov!

Cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei se deschide vineri, 12 iunie 2015, la Rasnov. Cu o suprafata totala de 1,4 hectare, parcul va gazdui 45 de dinozauri in marime naturala, atestati stiintific. Dino Parc Rasnov este un proiect in valoare de 5 milioane de euro, finantat cu fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2007 – 2013: Dezvoltare durabila si promovarea turismului.

relucalotaphotography-092Casute in arbori, un cinematograf, tiroliene si multe alte surprize completeaza traseul spectaculos care urmeaza evolutia istorica a dinozaurilor.

Investitorii se asteapta la o cifra de afaceri de 500.000 de euro in primul an si la peste 100.000 de vizitatori. Fondurile necesare pentru dezvoltarea proiectului au provenit in proportie de 70% din finantare europeana, in timp ce 30% reprezinta co-finantare din fonduri proprii.relucalotaphotography-052

‘‘Suntem fericiti sa deschidem cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, un proiect inedit care va sprijini puternic turismul din zona Brasov-Rasnov. Este un proiect ambitios, dezvoltat in numai un an, care isi propune sa devina o atractie atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, mai ales ca isi pot petrece timpul in aer liber, inconjurati de dinozauri atestati stiintific si colorati natural. Dinozaurii au fost construiti in Romania, cu sprijin tehnic si stiintific din partea unei echipe care conduce  un parc similar in Germania. Ne asteptam ca parcul de la Rasnov sa fie vizitat de cel putin 100.000 de turisti, in primul an”, a sustinut Adrian Apostu, managerul de proiect.

relucalotaphotography-063Parcul cu dinozauri, finantat cu fonduri europene, a fost sustinut de catre autoritatile locale din Rasnov si va avea un impact important asupra turismului din zona. Primaria orasului Rasnov a concesionat terenul pe care este amplasat parcul pe o perioada de 49 de ani.

ARTICOLE SIMILARE

Vremea în minivacanţa de Rusalii! Ce au anunțat meteorologii

Andreea Damian

Cum să-ți păstrezi reputația în bloc în perioada de burlăcie

realitatea

Încă o victimă a violenței domestice și abuzului sexual care putea fi salvată

Dora Constantinovici

ANDRA e insarcinata cu al doilea copil

Lectura: Curajul de a fi tu insuti, Jacques Salome

Prezervativele vegane îți asigură viața sexuală, sunt eco-prietenoase, aduc un profit de miliarde de euro

realitatea

Scrie un comentariu