Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Cele 7 rezoluții de bunăstare pentru 2020. Cum reușești să te ții de ele

După un 2020 complicat, a venit timpul să ai grijă de tine și de planetă. De la protejarea mediului reciclând PET-uri până la adoptarea tubului de ruj reîncărcabil, în 2021, duceți bunăstarea la nivelul următor.

Faptul că anul acesta se sfârșește în curând este o ușurare pentru mulți dintre noi. Așadar, ce motive mai bune aveți pentru a vă dedica timpul realizării unei liste „to do” în 2021 și să faceți schimbările care vă vor transforma într-o persoană mai vună.

În general, suntem dărâmaț psihic: telemunca a ajuns să estompeze liniile dintre birou și viață privată; securitatea financiară nu este altceva decât o dorință; grija pentru sănătatea fizică și mentală a rudelor noastre și temerile cu privire la viitor nu au fost niciodată atât de vii.

În 2021, este timpul să vă îngrijiți, să fi altruiști și să contribuiți la protejarea planetei.

Toate acestea sunt la îndemână doar făcând mici modificări în rutina de frumusețe și wellness. Iată deci cele șapte rezoluții pentru 2021.

Aleg mărci cu ambalaje ecologice

În fiecare an, industria produselor cosmetice produce peste 120 de miliarde de ambalaj, în timp ce 8 milioane de tone metrice de plastic ajung în oceane cu consecințe devastatoare pentru ecosistemele marine. Ajutați la avitarea acestor lucruri optând pentru mărci care au ales ambalaje ecologice, indiferent dacă sunt sticle sau PET-uri reciclate.

Investesc într-un ruj reîncărcabil

Alternativa la plasticul de unică folosință. În 2021, mai degrabă decât să aruncați vechiul ruj și să contribuiți astfel la distrugerea treptată a planetei noastre și a locuitorilor săi, de ce să nu investiți într-unul reîncărcabil?

Spun stop abuzului asupra animalelor

În 2013, testarea cosmetică pe animale a fost interzisă în Europa, totuși studiile arată că cel puțin 115 milioane de animale sunt încă implicate în teste în întreaga lume. În 2021, este timpul să faceți cumpărături în mod responsabil și să vă gândiți la bunăstarea lor.

Folosesc șampon solid

Între sticlele de plastic care le conțin și amprenta lor semnificativă de carbon, șampoanele lichide sunt deosebit de dăunătoare pentru mediu. Deci, de ce să nu încercați șamponul solid în noul an? Șampoanele „săpun”, incredibil de ecologice, sunt în mare parte vegane, nontoxice. Sunt, de asemenea, naturale, ceea ce înseamnă amprentă redusă de carbon, nu necesită ambalaje din plastic și au o formulă concentrată concepută pentru a le face să dureze mai mult.

Îmi sporesc grija de sine

Pentru mulți dintre noi, anul 2020 a fost traumatic. Ne facem griji cu privire la slujbele noastre, la finanțele noastre, la sănătatea noastră, la prietenii noștri, la familia noastră și, bineînțeles, la planeta noastră – ceea ce nu este lipsit de consecințe pentru sănătatea noastră. Este timpul să facem un pas înapoi și să ne îngrijim, atât mental cât și fizic. Mult mai mult decât să aprinzi câteva bețișoare parfumate, îngrijirea de sine implică mult mai multe. Între meditație și exerciții de respirație, care promovează sentimentul de calm mental și practicarea activității fizice, care ajută corpul nostru să elibereze stresul și tensiunea, există multe modalități de reîncărcare și revigorare atât a corpului cât și a minții.

Fac o detoxifiere digitală

Dacă ați văzut Behind Our Smoke Screens pe Netflix, acum știți că rețelele sociale sunt incontestabil rele pentru sănătatea noastră mentală. Dacă nu l-ați urmărit încă, faceți acest lucru. Vă va ajuta să începeți 2021 cu piciorul drept. Opriți toate notificările de pe telefon, limitați accesul pe rețelele sociale înainte de culcare și adoptați o rutină de detoxifiere digitală obișnuită.

Mănânc sănătos

Conform studiilor în psihiatrie nutrițională, există o legătură directă între dietă și bunăstarea mentală. Experții recomandă să urmați o dietă variată, inclusiv pește gras – bogat în omega 3, care s-a dovedit că ajută la reducerea stărilor de anxietate ; cereale integrale, pentru nivelul lor ridicat de triptofan – un aminoacid care promovează producția de serotonină; iaurtul, care conține probiotice care pot reduce nivelul de stres; și fructele de pădure roșii, care sunt bogate în antioxidanți și cunoscute ca fiind eficiente în ameliorarea simptomelor asociate cu depresia. Încercați să mâncați produse sezoniere – ceea ce nu este numai bun pentru voi, ci și pentru planetă, deoarece mâncarea va trebui să parcurgă o distanță mai mică, reducând astfel amprenta sa de carbon.

ARTICOLE SIMILARE

Angelina Jolie: “Mai am de făcut o operaţie”

Interviu cu Jeff Bridges: “Trump m-a inspirat să iau măsuri”

realitatea

Cine este Douglas Emhoff, soțul Kamalei Harris și primul „al doilea domn” al SUA

Andreea Damian

Selfie-urile Geisha interzise la Kyoto deoarece creșterea numărului turiștilor are un efect negativ

realitatea

Noile branduri de lenjerie intimă redefinesc cuvântul „sexy”

Andreea Damian

Cesnavicius anunţă SCHIMBĂRI la Ştirile ProTV!

Scrie un comentariu