Home > Sex-Relatii > Cele cinci calitati ale unei persoane atragatoare

Cele cinci calitati ale unei persoane atragatoare

Definitia unei persoane atragatoare include mai mult decat un aspect fizic placut, ci si o personalitate demna de atentia celor din jur. Iata o lectie pe care incercam sa o readucem la viata constant, intr-o societate in care estetica fizicului este pusa in valoare mai mult decat ar trebui. Oamenii din ziua de azi sunt constransi din toate directiile sa fie preocupati de aspectul fizic – ceea ce nu ar fi un lucru rau daca aceasta preocupare nu ar fi una excesiva! Dar iata ca asa e.

Ceea ce nu stim este ca reteta unei persoane atragatoare implica, in mare masura, calitatea personalitatii individului si a modalitatilor prin care interactioneaza in societate. In aceasta privinta, e bine sa tinem cont de mai multe fatete:

Crede in tine

Pare a fi mai usor de zis decat de facut. A crede in tine inseamna a fi constienta de identitatea si de capacitatile tale. O greseala frecventa care ne impiedica de multe ori sa fim constiente de aspectele noastre pozitive sunt blocajele asupra greselilor din trecut, ori subestimarea propriei persoane din cauza anumitor standarde ale societatii in care nu ne incadram. Pentru a putea crede in tine, ai nevoie sa-ti imbunatatesti stima de sine. Daca tinzi sa ai dialoguri interioare negative, incearca sa le combati prin afirmatii pozitive care sa te caracterizeze.

Relaxeaza-te si traieste momentul

Cand mintea e mereu indreptata spre trecut sau viitor, e greu sa te bucuri de momentele pe care le traiesti. Faptul ca esti prezenta sau absenta in compania altor persoane este un fapt evident si decisiv pentru relatiile tale cu ceilalti. Arata curiozitate fata de oamenii din jurul tau, intreaba si cunoaste pentru a putea stabili puncte comune cu ei. O persoana relaxata si dornica de a fi in contact cu ceilalti este dorita in orice grup, asa ca incearca sa imbunatatesti aceasta latura a ta.

Fii onesta, dar respectuoasa

Atunci cand esti in compania altor persoane, rezista tentatiei de a spune ceea ce se doreste sa fie spus,  in detrimentul opiniei tale reale. Asigura-te, in schimb, ca propriile tale perespective nu sunt expuse intr-un mod ostentativ fata de opiniile celorlalti. Trebuie sa fii placuta pentru ceea ce esti, nu pentru ceea ce crezi ca ar placea oamenilor. Cei din jurul tau vor aprecia gandirea ta independenta si curajul de a o exprima, iar tu vei dobandi o imagine mult mai atragatoare. Spre exemplu, daca cineva te intreaba care este opinia ta in privinta unui film, spune adevarul, nu te stradui sa faci o afirmatie pozitiva crezand ca vei fi apreciata pentru ea. Sinceritatea ta poate duce chiar la o dezbatere, care va fi cu mult mai interesanta pentru ambele parti.

Impartaseste pasiunile si interesele tale

O persoana care vorbeste despre pasiunile sale este o persoana plina de viata. Entuziasmul este un sentiment contagios si placut de care e bine sa ne lasam inconjurati. Nu-ti fie teama sa vorbesti despre ceea ce te intereseaza si nici nu uita sa ii intrebi, la randul tau, pe ceilalti despre ceea ce ii pasioneaza.

Nu te schimba pentru nimeni

Iesirea din zona ta de confort poate fi distractiva si sanatoasa, insa ai grija sa detii o imagine clara asupra a ceea ce esti si asupra vietii pe care vrei sa o ai. Fii constanta cu obiectivele tale.

Cu toate acestea, exista un  motiv plauzibil pentru care e bine sa te schimbi: nemultumirea de sine si dorinta de a fi diferita pentru a putea trai mai bine cu propria persoana. Pe langa aspectele fundamentale prezentate mai sus, e bine sa ai o imagine clara asupra a ceea ce vrei sa fii, astfel incat sa poti adopta schimbarile potrivite.

Un ultim sfat: nu uita niciodata motivele schimbarilor pe care le-ai adus in viata personala. Pastreaza-ti identitatea.


Articole asemanatoare
4 trucuri prin care femeile pot atrage atentia barbatilor
Ce vestimentatie feminina atrage cel mai mult barbatii?
Atractia pentru noi tipologii masculine!
Seducatoare de Valentine’s Day cu Wolford

Loading...

Comenteaza acest articol

Cele cinci calitati ale unei persoane atragatoare

by Miruna Lupu   2 min
0