Tabu
LIFE & LOVESlider

Cele două mituri stupide despre corpurile femeilor pe care le-am învățat din filme

Societatea a depus eforturi enorme pentru a menține funcțiile corporale ale femeilor un secret pentru toată lumea, inclusiv pentru majoritatea femeilor. Suntem totuși în 2018, e cazul să le aruncăm la gunoi. Căci nu e greu, toți găsim niște cărți de biologie, nu mai credeți tot ce e prin filme și seriale.

Mitul numărul 1: Pentru orgasm, femeile au nevoie doar să fie puțin tăvălite

Scenele sexuale de la Hollywood au tendința de a arăta toate la fel: două persoane se uită una la cealaltă, apoi cu furie se aruncă pe pat și gata, actul sexual are loc, de cele mai multe ori cu partenerii încă îmbrăcați. Ralph Fiennes și Julianne Moore în The End of The Affair este un exemplu. Ryan Gosling și Rachel McAdams în The Notebook, etc. Știți modelul. Și sunt o grămadă de tineri care folosesc filmele și TV-ul drept ghid, cred că sexul înseamnă sărutări pasionale pentru câteva minute, apoi o penetrare urmată de un orgasm aproape instantaneu. Și că nu există preludiu real doar o serie de smuciri și tăvăleli care provoacă plăcere. E ca și cum Hollywoodul încearcă să pregătească adolescenții pentru eșec trist. În viața reală, 75% dintre femei nu pot avea orgasm doar prin penetrare. Nu are nicio legătură partenerii lor – este doar modul în care sunt construite. Care pentru a oferi plăcere au nevoie de mână și de gură (eventual). Atât.

Mitul numărul 2: Când se sparge apa, gata, bebelușul este pe punctul de a se naște

O femeie care intră în travaliu, este, în filme, fie furnizoarea unui atac de panică hilară, fie furnizoarea unui moment dramatic îngrozitor, în funcție de genul pe care îl urmăriți. Dar, oricum, scenele au tendința de apărea în același fel: femeia nu se așteaptă încă, dar dintr-o dată se uită în jos și vede că stă într-o baltă. Acest lucru – ruperea apei – semnalează că se deschid o mie de iaduri, în timp ce alte personaje încearcă cu disperare să o aducă la spital. “Apa ei s-a rupt, bebelușul vine, și vine repedeee!” În Baby Mama, personajul lui Amy Poehler vorbește calm cu Tina Fey în timp ce bea un suc, când totul se termină abrupt. Toată lumea fuge la spital. Charlotte în filmul Sex And The City, a cărei apă se rupe după o întâlnire cu domnul Big. Ea spune: “Oh, Doamne, taxi!” și pleacă. Nu e timp de pierdut! În filmul horror Un loc liniștit, ceva mai înspăimântător, secvența emoționantă începe atunci când apare Emily Blunt, semnalând că este la doar câteva minute distanță de o naștere zgomotoasă într-o lume a monștrilor care atacă pe oricine și orice produce sunet.

În viața reală – doar aproximativ 15% dintre femei experimentează ruperea apei în timpul travaliului. Uneori, nu se rupe până când travaliul este în plină desfășurare, și este puțin probabil să fie o mare cantitate de lichid (care este, de fapt, lichid amniotic, nu apă) ci mai degrabă o scurgere. Și, spre deosebire de convingerea populară, dacă apa ei se rupe la începutul travaliului, nu este de fapt începutul unei fugi nebune la spital, pentru a împiedica copilul să se nască direct pe podea. De cele mai multe ori, după ruperea apei unei femei însărcinate, contracțiile durează un interval de 12-24 ore. Dacă vă prezentați la spital fără contracții care se află la patru minute distanță și durează cam un minut fiecare veți fi șocați să auziți personalul spitalului spunându-vă calm să vă întoarceți mai târziu.

Din păcate și în filmele cu profil medical cum e Anatomia lui Gray lucrurile se petrec la fel ca în restul filmelor și desigur, apoi, când acest lucrur chiar se întâmplă în viața reală, ajungând la spital într-un suflet, se mai miră cineva că iese scandal între medici și mămici?

ARTICOLE SIMILARE

La Casa de Papel altfel. Magie din hârtie cu Simon Schubert

Ciocîrlan

Globurile de Aur 2020: Marii câștigători ai galei

Andreea Damian

Adda, mărturisiri cutremurătoare: „Nu mai eram acum aici”. Ce a salvat-o pe vedetă

Andreea Damian

Descopera tendintele anului 2017 pentru o manichiura perfecta

realitatea

Shania Twain, mărturisire neașteptată despre fiul ei

Andreea Damian

Tot ce trebuie să știți despre Oscarurile din 2021

Andreea Damian

Scrie un comentariu