Tabu
BEAUTYSlider

Cele mai bune remedii pentru arsuri solare

Arsurile solare dor, uneori chiar foarte rău. Pentru că în fiecare an îţi promiţi că asta este ultima dată când mai faci greşeala de a sta la plajă fără măsură, ne-am decis să te ajutăm cu o listă cu lucruri pe care le poţi face pentru a mai scăpa de suferinţa inevitabilă de după fiecare repriză exagerată de băi de soare.

Iată 6 remedii naturale împotriva arsurilor solare!

Untul de cocos este ideal în cazul în care te-ai ars la soare. Acesta hidratează în profunzime pielea şi ameliorează senzaţia de durere.

Aloe vera – are efect răcoritor şi poate fi şi mai răcoritor dacă lăsaţi crema, loţiunea, gelul etc. sau orice produs mai aveţi voi prin casă pe bază de aloe vera la frigider pentru câteva ore.

Baie cu făină de ovăz – produsele ce conţin făină coloidală de ovăz pot fi găsite în farmacii şi magazine naturiste şi acţionează ca tratament calmant suplimentar, fiind recomandat atât în cazul ameliorării arsurilor solare, cât şi în dermatite, acnee, eczeme etc.

Vitamina C – în loc să iei aspirină, despre care ai auzit că face bine în caz de dureri, ia câteva suplimente cu vitamina C, sau, şi mai bine, mănâncă multe citrice, cum sunt portocalele, lămâile, grepfrutul, pomelo, mandarinele etc.

Compresele reci cu lapte sau ceai de muşeţel şi gălbenele fac minuni pentru pielea arsă. La fel şi băile cu apă călduţă în care se adaugă bicarbonat de sodiu.

Poţi aplica un strat cu iaurt, laşi să acţioneze 15 minute şi clăteşti cu apă rece. Repetă procedura o dată la trei ore.

ARTICOLE SIMILARE

Skincode Essentials, made in Switzerland

realitatea

Sorin Bontea a filmat pentru o altă emisiune de la Antena 1 după demisia de la „Chefi la cuțite”

Andreea Damian

Unica persoană din politică de care Dana Budeanu nu are curaj să se lege

Andreea Damian

Bacteria care se hrăneşte doar cu dioxid de carbon ar putea ajuta la combaterea schimbărilor climatice

Andreea Damian

Monica Columbeanu prezintă LPG, inovație absolută

realitatea

Ghici cine cântă (mascat) în SUA atât de bine încât mingile sar singure în coșul NBA

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu