Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Cele mai bune sfaturi pentru reducerea poluării digitale

Comunicăm pe Skype, lucrăm pe Zoom, urmărim seriale pe Netflix și boom, consumul nostru de energie explodează. Marele câștigător al izoării sociale este fără nicio îndoială internetul. Nu am petrecut niciodată atât de mult timp pe ecrane: televizorul, computerul, tableta, smartphone-ul au devenit liniile noastre directoare pentru a lucra acasă și pentru a rămâne conectați cu cei dragi. Din păcate e posibil să ne scufundăm într-o depresie colectivă.

Cu toate acestea, fără să ne dăm seama, consumul nostru digital joacă un rol semnificativ în încălzirea globală. Potrivit Ademe (agenția de tranziție ecologică), tehnologia digitală este responsabilă pentru 4% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, iar creșterea bruscă a utilizărilor sugerează o dublare a acestei amprente de carbon până în 2025. Putem schimba câteva obiceiuri proaste, iar asta va face diferența și pe factura de energie la sfârșitul lunii. 

Claire Estelle Gourinat, purtătorul de cuvânt al start-up-ului Selectra, ne-a oferit câteva sfaturi pentru a reduce poluarea digitală.

Deconectăm totul

Dacă închidem toate dispozitivele, putem observa o scădere a consumului de 11% într-o gospodărie. Așadar, ce-ar fi să închidem computerele, consolele de jocuri, tabletele, televizorul, chiar și aparatul de Wi-Fi, seara înainte de a ne culca. Deoarece chiar și în modul stand by, tabletele și computerele pot continua să trimită notificări.

Mai puține atașamente pe emailuri

Căsuțele de email sunt, de asemenea, un mare poluator digital. Așadar, când le-am citit, aruncăm e-mailurile și mai ales atașamentele, care conțin adesea fotografii foarte mari. Toate acestea ocupă spațiu inutil în server.

Călătorim

Folosim prea multă energie electrică. Închideți dispozitivele și plimbați-vă, călătoriți, faceți drumeții!

Nu vă încărcați emailul cu newlettere

Evitați să copiați oamenii atunci când nu este esențial, este deja o mare economie de energie. Și pentru a limita trimiterea e-mailurilor, ne dezabonăm de la aceste buletine informative pe care nu le avem niciodată timp să le citim.

Ne curățăm Cloud-ul

Ați găsit documente duplicate sau triplate? La coșul de gunoi cu ele. După aceea, este mult mai ușor să găsim acel contract pierdut pe care îl căutăm de luni de zile.

ARTICOLE SIMILARE

A izbucnit în lacrimi în timpul unui interviu! Tori Spelling, dezvăluiri despre soţul infidel

Insula de plastic din Oceanul Pacific creşte extrem de rapid

realitatea

Ce conteaza in angajarea de juniori – specializarea studiilor sau programele de internship?

realitatea

De unde a luat Viviana Sposub coronavirus

Tabu Tabu

Dezvaluri inedite din viata manechinelor: “Unele fete ÎŞI SCOT DINŢII PENTRU A ARĂTA MAI SLABE”

Pentru prima oară în România, cancerul oral poate fi depistat în câteva minute

realitatea

Scrie un comentariu