Tabu
HEALTH Slider

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru rutina ta de baie și cum să le combini

Când umpli o cadă, adaugă câteva picături de uleiuri esențiale, apoi intri, nu? Greșit. Da, uleiurile esențiale pot să îți îmbunătățească o sesiune de baie relaxantă, reducând din stres, ajutând la relaxare, dar există șanse să greșești felul în care le administrezi.

Aceste uleiuri sunt destul de puternice și folosirea lor într-un mod greșit poate transforma timpul tău de relaxare într-o sesiune de tortură (dacă v-ați pus vreodată picături de ulei de mentă, știi exact despre ce vorbim). Deci, ai acum la îndemână câteva trucuri simple care să îți transforme baia într-un adevărat SPA.

În primul rând, nu adăuga niciodată uleiuri esențiale direct în apa de baie. În primul rând pentru că știm prea bine că uleiul și apa nu se amestecă, adică uleiurile esențiale nu sunt solubile în apă. Practic, ceea ce se poate întâmpla este următorul lucru: când intri în cadă, picăturile mici de ulei pot să adere la pielea ta ca și cum ai aplica uleiul nediluat direct pe piele, uleiul care te poate irita și îți arde pielea. Ouch!

Nu îți dorești uleiuri esențiale care să plutească doar pe apă; vrei ca ele să fie dispersate în toată apa. Cel mai bun mod de a face acest lucru este combinarea uleiurilor esențiale într-un ulei purtător mai întâi, cum ar fi cel de nucă de cocos, măsline, floarea-soarelui sau jojoba. Pentru o singură baie, trei până la 12 picături de ulei esențial într-o lingură de ulei de purtătoare (15 ml) sunt suficiente pentru a crea o baie foarte aromată și terapeutică – astfel uleiurile puternice se dispersează uniform.

Doar pentru că îți place ție un miros în mod particular, nu înseamnă că ar trebui să îl folosești în baia voastră, așa, fără să știți ce effect are uleiul respective. Este bine să eviți scorțișoara, cuișoarele, oregano, cimbru, menta. Cele mai bune pentru piele sunt uleiurile de lavandă, musetel și trandafir.

Câteva exemple de combinații perfecte pentru SPA-ul tău personal

  1. Baie de stimulare a dispoziției

Energizează-te cu această combinație revitalizantă, care poate, de asemenea, să stimuleze concentrarea: 5 picături de ulei de lămâie cu 3 picături de ulei de rozmarin și 2 picături de cimbru *Se combină cu 1 lingură (15 ml) de ulei purtător (ai exemplele mai sus) înainte de a le pune în apă.

  1. Baie relaxantă pentru mușchi

Țintește mușchii obosiți, suprasolicitați, cu acest trio, care poate să ajute circulația: 5 picături de măghiran, 4 picături de lemongrass și 3 picături de lavandă *Se combină cu 1 lingură (15 ml) de ulei de purtător înainte de a pune combinația în apă.

  1. Baie de relaxare

Această combinație calmantă și relaxantă poate reduce stresul și te pregătește pentru un somn bun: 5 picături de lavandă cu 4 picături de mușețel și 3 picături de tămâie. * Se combină cu 1 lingură (15 ml) de ulei de purtător înainte de a le adăuga în apă.

ARTICOLE SIMILARE

Cupluri celebre care s-au intalnit pe site-urile de socializare

realitatea

Jared Leto va fi vampirul Morbius într-un nou film cu anti-eroi de la Sony

realitatea

Pe unde petrecem de Halloween?

realitatea

Scrie un comentariu