Home > beauty > Cele mai cunoscute mituri despre matreata

Cele mai cunoscute mituri despre matreata

Matreata este o afectiune a pielii capului caracterizata prin descuamarea excesiva a scalpului, iritatie si o puternica senzatie de mancarime. Fiind problema numarul 1 in ingrijirea parului, matreata este un subiect in jurul caruia s-au format numeroase mituri. Pornind de la cele mai raspandite, Dr. Constantin-Venerus Popa, medic primar dermatolog, ne explica care este realitatea, oferind totodata informatii despre matreata si cum o putem inlatura.

1. Matreata este cauzata de lipsa de igiena a scalpului

Dr. Constantin-Venerus Popa: „Matreata este cauzata de Malassezia, o ciuperca de dimensiuni microscopice, care traieste in mod normal pe pielea capului. Din cauza stresulului, a mediului inconjurator si odata cu compromiterea barierei de protectie a scalpului, ciuperca Malassezia se raspandeste pe suprafata scalpului, cauzand o descuamare anormala a celulelor pielii.” Sampoanele antimatreata CLEAR din noua generatie contin substante active care lupta impotriva dezvoltarii ciupercii Malassezia si sunt special concepute astfel incat sa curete delicat scalpul, dar in acelasi timp sa iti ofere protectia necesara impotriva aparitiei matretii.

2. Matreata poate fi indepartata prin spalarea frecventa a parului

Dr. Constantin-Venerus Popa: „Ciuperca ce cauzeaza matreata nu va fi definitiv inlaturata prin spalarea frecventa a parului cu un sampon obisnuit.  Scalpul barbatilor este diferit de cel al femeilor. De aceea, CLEAR a creat gama CLEAR Men cu BioNutrium 10, un amestec unic de ingrediente nutritive, extracte naturale de ginseng, ment, arbore de ceai si agenti antimatreata, dedicata 100% barbatilor.

3. Doar barbatii au matreata

Dr. Constantin-Venerus Popa: „Matreata apare atat la barbati, cat si la femei. Exista, insa, o diferenta importanta: scalpul barbatilor este mai predispus aparitiei matretii decat cel al femeilor. Pielea unui barbat are un plus de 20% in grosime decat cea a unei femei si are un continut ridicat de colagen si elastina. In schimb, barbatii au glande sebacee mai active, ce determina o secretie mai abundenta de sebum, care stimuleaza aparitia matretii.

CLEAR MEN este samponul antimatreata pentru barbati numarul 1 in lume si ofera solutii antimatreata adaptate nevoilor diferite ale scalpului barbatilor.

Articole asemanatoare
perierea
Îngrijirea părului. Ce beneficii aduce perierea lui și cum o facem corect
mătreață
Scapă definitiv de mătreață cu aceste remedii naturale
sampon
Ce este un șampon purificator și cum îl alegi pe cel mai bun pentru tine
Cât de des ar trebui să ne spălăm părul pentru a-l păstra sănătos

Cele mai cunoscute mituri despre matreata

by   1 min
2