Home > beauty > Cele mai folosite masti naturale pentru ten gras

Cele mai folosite masti naturale pentru ten gras

Tenul gras da batai de cap multor persoane fiindca incepe sa capete un aspect uleios la numai cateva ore dupa ce a fost curatat.

De asemenea, persoanele cu tenul gras se confrunta detsul de des cu problema punctelor negre. Pentru a remedia toate aceste probleme, puteti incerca cateva retete de masti naturale pentru un astfel de tip de ten.

Masca din banana, miere si lamaie

Avantaje: hraneste si hidrateaza pielea, absoarbe si retine umezeala si exfoliaza celulele moarte ale pielii.

Ingredientele necesare:

  • Un sfert dintr-o banana
  • ½ lingurita de miere
  • Cateva picaturi de suc de lamaie

Amestecati cele 3 ingrediente pana se formeaza o pasta omogena. Apoi, aplicati pasta cu multa atentie pe fata si pe gat, evitand zona ochilor.  Lasati-o timp de 20 de minute, iar pentru a o inlatura, clatiti cu apa rece. Este indicat sa folositi aceasta masca de fata o data pe saptamana.

Masca de caise, iaurt si argila

O alta masca pentru ten gras, foarte usor de preparat, este masca de caise, iaurt si argila. Aceasta masca ajuta la reducerea grasimii tenului, calmeaza acneele si hraneste pielea.

Ingrediente:

  • 1 caisa
  • 1 lingurita de iaurt
  • ½ lingurite de argila

Pisati caisa decojita cu ajutorul unui blender, apoi adaugati iaurtul si argila si amestecati-le pana obtineti o pasta. Aplicati pasta pe fata, evitand zona ochilor si lasati-o timp de 20 de minute. Pentru a o inlatura, clatiti cu apa calda. Folositi aceasta masca o data sau de doua ori pe saptamana.

Masca din castravete, albus de ou, lamaie si argila

Poate fi folosita atat pentru tenul gras, cat si pentru tenul mixt, avand efectul de a curata porii si de a elimina punctele negre.

Ingrediente:

  • 1 lingurita de suc de castravete
  • 1 albus de ou
  • Cateva picaturi de suc de lamaie
  • ½ lingurite de argila

Amestecati ingredientele pana obtineti o pasta moale, apoi aplicati-o pe fata, evitand zona ochilor si lasati-o timp de 10- 20 de minute. La sfarsit, inlaturati-o cu apa calda. Folositi aceasta masca o data pe saptamana, preferabil seara fiindca sucul de lamaie face pielea sa fie mai sensibila la lumina.

Vezi si: 

http://www.tabu.ro/trucuri-de-machiaj-pentru-ten-gras/ 

http://www.tabu.ro/ce-trebuie-sa-faci-inainte-de-fiecare-machiaj/ 

http://www.tabu.ro/de-ce-trebuie-sa-tii-cont-pentru-alege-salonul-de-infrumusetare-perfect/


Comenteaza acest articol

Cele mai folosite masti naturale pentru ten gras

by realitatea   1 min
0