Tabu
Image default
LIFE & LOVESlider

Cele mai ridicole 7 mituri despre sex. Al doilea te va face să râzi cu lacrimi

Din diverse motive, oamenii sunt foarte timizi atunci când vine vorba de discuţiile despre sex. Acest lucrui le-a făcut pe femei în special să continuă să creadă și să transmită o serie de mituri despre sex și idei total eronate despre sexualitate.

Sexul crește șansele unui atac de cord

Pacienții cu boli cardiovasculare sunt îngrijorați că ar putea suferi un infarct în timpul sexului, însă o lucrare publicată recent în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie sugerează că aceștia nu trebuie să se mai îngrijoreze deloc. Cercetătorii au analizat istoricul clinic a 536 de pacienți cu boli de inimă cu vârste cuprinse între 30 și 70 de ani și au constatat că activitatea sexual nu a reprezentat un factor de risc privind atacurile de cord. Doar 7% dintre pacienți au raportat că au făcut sex cu o oră înainte de a avea un infarct, în timp ce 78% au spus că au făcut sex cu mai mult de 24 de ore înainte de atacul de cord.
“Sexul provoacă excitare și stimulează glandele suprarenale”, spune dr. Knapton, directorul British Heart Foundation, adăugând că aceste efecte pot fi intensificate cu un nou partener. “Desigur, după suferirea unui infarct sfătuim să se aștepte între 4 și 6 saptamani până la reluarea activității sexuală. Cei cu insuficiență cardiacă semnificativă, leziuni ale mușchilor inimii sau antecedente de angină severă ar putea avea problem de respirație care să limiteze activitatea lor sexual, de aceea recomandă să discute cu medicii lor, a completat acesta.

Șansele de a rămâne însărcinată cresc dacă stai în cap imediat după ce faci sex

Un studiu publicat în British Medical Journal în 2009 a analizat 400 de cupluri care au fost inseminate artificial și au descoperit că femeile care au rămas întinse timp de 15 minute au avut cu 50% șanse mai mari de a rămâne însărcinate decât cele care s-au ridicat imediat după sex.
“Uterul unei femei este poziționat ușor înainte, așa că, dacă ridicați ușor bazinul în sus și asezați o pernă sub fund, șansele ca spermatozoizii să ajungă la ovare sunt cu mult mai mari”, spune dr. Gabrielle Downey, medic obstretician-ginecolog la un spital din Birmingham.
„După aceea, gravitația nu este atât de importantă pentru mișcările spermatozoizilor, deoarece trompele uterine au mișcări ritmice în interiorul lor care ajută la mișcarea spermei”, explică ea.

Nu poți rămâne însărcinată dacă faci sex atunci când te afli la menstruație

”De fapt, nu există niciun moment în care o femeie cu vârstă cuprinsă între 15 și 50 de ani să nu poată rămâne însărcinată”, spune dr. Gillian Lockwood, medic ginecolog la o clinică de fertilizare. Spermatozoizii trăiesc între 3 și 6 zile, iar ovulul eliberat în cea de-a 18-19-a zi a ciclulu imenstrual poate supraviețui până la 4 zile în uter, ceea ce înseamnă că șansele să rămâi gravidă cresc chiar și în perioada menstruației.

Durerile de cap sunt o scuză bună pentru a evita sexul

La femei, sexul de fapt ajută la calmarea durerii de cap. O echipă de neurologi de la Universitatea din Münster, Germania, a constatat că mai mult de jumătate dintre persoanele implicate într-un studiu realizat în 2013 care sufeau de migrene și care au făcut sex în timpul unui astfel de episod au prezentat o ameliorare a simptomelor. Cercetătorii au susținut că sexul a declanșat eliberarea de endorfine, analgezice naturale ale organismului, prin sistemul nervos central, care ar putea reduce sau elimina durerea de cap.

Persoanele cu dureri de spate trebuie să evite sexul

4 din 5 persoane care suferă de dureri de spate au raportat o diminuare a partidelor de sex. Dar un studiu recent a constatat că anumite poziții, precum poziția misionarului sau pe la spate, ar putea face sexul mai puțin dureros pentru suferinzi – în funcție de tipul de durere de spate pe care îl aveau

Urinarea înainte de sex previne devoltarea unei infecții urinare

Aproape jumătate dintre femei și unul din 2000 de bărbați dezvoltă o infecție a tractului urinar pe an, potrivit NHS. Sexul este o cauză comună a infecțiilor urinare la femeile tinere, dar afectează și femeile mai în vârstă. Dacă femeilor li s-a spus să urineze înainte și după ce fac sex, pentru a evita dezvoltarea unei infecții urinare, acest lucru este doar pe jumătate adevărat.
În timpul sexului, bacteriile sunt împinse pe uretră spre vezica urinară. Astfel că urinarea e necesară doar după încheierea actului sexual. Bacteriile care provoacă infecțiile urinare de obicei în zona numită perineu – între anus, vagin și uretra – iar în timpul sexului acestea pot urca spre vezică prin uretră.

Sexul și orgasmul pot declanșa travaliul

Teoretic, sexul poate induce travaliul, dar cervixul trebuie să fie pregătit. Sperma conține hormoni numiți prostaglandine (care provin din glanda prostatică a bărbatului) care pot înmuia colul uterin și pot stimula contracțiile. Ce poate face sexul este să provoace contracțiile false sau Braxton Hicks, care sunt frecvente întâlnite din al doilea trimestru.

ARTICOLE SIMILARE

Idei pentru un machiaj de vara: BOHO CHIC MAKE-UP

realitatea

Adevărul despre familia lui Pavel Bartoș

Tabu Tabu

Două românce au fost ucise ieri, de Ziua Internațională împotriva Violenței asupra Femeilor

realitatea

Ce artiști ajung la Summer Well în 2024?

Tabu Tabu

Greutatea si inaltimea reale ale vedetelor

realitatea

Bill Gates a făcut o mare greşeală în cariera sa și o regretă enorm

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu