Tabu
Slider

Cele mai sigure și cele mai periculoase ţări pentru călătorii în 2020

călătorii

Pentru cei care își planifică deja vacanța pentru anul viitor și se întreabă care sunt cele mai sigure țări, poate fi de ajutor o hartă a riscurilor publicată de o organizație specializată în securitatea călătoriilor.

International SOS a lansat cea de-a 11 ediție a hărții. Harta este realizată pe baza potenţialelor riscuri cu care se pot confrunta turiştii, precum boli infecţioase şi violenţe politice. Este realizată în cinci culori, care reprezintă nivelul de siguranţă, de la „insignifiant” la „extrem”.

În ceea ce priveşte predicţiile pentru 2020, cele mai sigure ţări pentru călătorii sunt concentrate în emisfera nordică. Cele mai sigure țări pentru călătorii în 2020 sunt Danemarca, Finlanda, Groenlanda, Islanda, Norvegia, Slovenia, Luxemburg și Elveția. Dacă ați observat, toate sunt țări europene. Locurile considerate cele mai periculoase sunt răspândite pe tot globul și includ Afganistan, Republica Centrafricană, Somalia şi Siria.

Unele țări nu se încadrează într-o singură categorie și, prin urmare, li se acordă punctaje mixte, de exemplu, unele zone din Columbia şi Mexic sunt considerate a fi de risc mediu, altele, de risc înalt. În ceea ce priveşte România, aceasta prezintă un risc scăzut pentru turişti.

Un purtător de cuvânt al International SOS a declarat pentru CNN că această hartă este realizată pe baza evaluărilor furnizate de clienţi. Marea Britanie, SUA, Canada, Australia şi mare parte din Europa sunt listate ca fiind cu risc scăzut. Mare parte din Africa este considerată cu risc ridicat.

O hartă poate fi consultată AICI.

 

ARTICOLE SIMILARE

Rihanna a împlinit 30 de ani. Momente care au marcat viața vedetei. FOTO

Andreea Damian

Prima instalație de compostare umană din lume se deschide în 2021, la Seattle

Andreea Damian

Heather Locklear a fost internată la psihiatrie. Actrița a încercat să se sinucidă

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu