Home > Slider > Cele mai sigure și cele mai periculoase ţări pentru călătorii în 2020

Cele mai sigure și cele mai periculoase ţări pentru călătorii în 2020

călătorii

Pentru cei care își planifică deja vacanța pentru anul viitor și se întreabă care sunt cele mai sigure țări, poate fi de ajutor o hartă a riscurilor publicată de o organizație specializată în securitatea călătoriilor.

International SOS a lansat cea de-a 11 ediție a hărții. Harta este realizată pe baza potenţialelor riscuri cu care se pot confrunta turiştii, precum boli infecţioase şi violenţe politice. Este realizată în cinci culori, care reprezintă nivelul de siguranţă, de la „insignifiant” la „extrem”.

În ceea ce priveşte predicţiile pentru 2020, cele mai sigure ţări pentru călătorii sunt concentrate în emisfera nordică. Cele mai sigure țări pentru călătorii în 2020 sunt Danemarca, Finlanda, Groenlanda, Islanda, Norvegia, Slovenia, Luxemburg și Elveția. Dacă ați observat, toate sunt țări europene. Locurile considerate cele mai periculoase sunt răspândite pe tot globul și includ Afganistan, Republica Centrafricană, Somalia şi Siria.

Unele țări nu se încadrează într-o singură categorie și, prin urmare, li se acordă punctaje mixte, de exemplu, unele zone din Columbia şi Mexic sunt considerate a fi de risc mediu, altele, de risc înalt. În ceea ce priveşte România, aceasta prezintă un risc scăzut pentru turişti.

Un purtător de cuvânt al International SOS a declarat pentru CNN că această hartă este realizată pe baza evaluărilor furnizate de clienţi. Marea Britanie, SUA, Canada, Australia şi mare parte din Europa sunt listate ca fiind cu risc scăzut. Mare parte din Africa este considerată cu risc ridicat.

O hartă poate fi consultată AICI.

 

Articole asemanatoare
vancață
10 filme despre călătorii care te vor face să te simți ca în vacanță
vacanțe
Vacanțe de explorare, exotice și periculoase: de ce femeile preferă să călătorească singure
călătorii
Călătoriile le inspiră pe femei! – Sfaturi de călătorie pentru femei
jobul de vis
Jobul de vis. Ești plătit cu 4.500 de dolari pe lună ca să călătorești

Cele mai sigure și cele mai periculoase ţări pentru călătorii în 2020

by Andreea Damian   1 min
1