Home > Fără categorie > Cele mai tari 16 personaje negative din istoria cinematografiei

Cele mai tari 16 personaje negative din istoria cinematografiei

Filmele de groază şi thriller-urile atrag sute de milioane de spectatori în cinematografe. Toţi dornici de senzaţii tari. E adevărat, puţine filme din cele două categorii sunt de excepţie, dar cele care se remarcă rămân întipărite pe retinele îngrozite ale celor care le văd pentru totdeauna. La fel şi personajele negative care ucid, ucid, ucid! Vă reamintim câţiva dintre cei mai “răi” eroi negativi care au înroşit marele ecran.

Leatherface din “The Texas Chainsaw Massacre”. Considerat unul dintre cele mai negative personaje din istoria cinematografiei. El îşi făcea măşti din carne umană şi îşi teroriza şi ulterior omora victimele cu o drujbă.

Anton Chigurh din “No Country for Old Men”. Este ucigaşul cu cea mai urâtă freză din toate timpurile. DAR, interpretat de Javier Bardem, exprimă un singur lucru: Vreau să ucid!

Pe Joan Crawford a iubit-o toată America. La un an după moartea ei, fiica acesteia a publicat o carte în care povestea cum mama ei o abuza fizic şi psihic. Hmmm, nasol. S-a făcut un film legat de toată monstruozitatea lui Crawford, iar Faye Dunaway a fost cea care a dat viaţă personajului.

Jigsaw din “Saw”. O serie de filme care pot fi considerate manualul perfect pentru a învăţa cum poţi chinui pe cineva până la moarte. Mai mult decât atât, criminalul în cauză îşi forţa victimele să îşi facă rău singure.

Michael Myers din “Halloween”. Unul dintre cei mai cunoscuţi criminali din istoria cinematografiei. Deviza lui în viaţă: Să omor pe toată lumea şi spectatorii să se sperie rău!

Freddy Krueger din “Nightmare on Elm Street”. Personajul negativ preferat al iubitorilor de horror. Freddy ucide, iar sunetul scos de gherele lui îl ştie toată lumea. Ce mai are el special? Ucide în vis.

Alex De Large din “Clockwork Orange”. Omul ăsta e pur şi simplu rău. Bate, violează, ucide. Şi nici tortura nu îi poate schimba aceste hobby-uri.

Norman Bates din “Psycho”. Un domn “uşor” sărit, cu dublă personalitate care omoară în cele mai neaşteptate momente. Neaşteptate de către victime. Cei care văd filmul ştiu ce urmează şi tot mor de frică.

Hannibal Lecter din “The silence of the Lambs”. E preferatul meu. Empatizez şi azi cu dumnealui. Un ucigaş canibal cu sânge rece, atât de deştept încât nu se plictiseşte nici când stă singur în celula lui.

Jack Torrance din “The Sinning”. Un scriitor care îşi dă seama (aha!) că e posedat de nişte demoni.

Jason Voorhees din “Friday the 13th”. Ucigaş în serie care a făcut istorie. Şi o mască de hochei cu care nu vrei să te întâlneşti nici la lumina zilei.

Pennywise din “It”. În cazul în care aţi uitat de ce nu vă plac clovnii, Pennywise e răspunsul. El omoară copii şi bagă în sperieţi spectatorii.

Chucky. Păpuşa ucigaşă spune tot ce trebuie.

John Doe în “Se7en”. Tututor a plăcut filmul ăsta şi toţi l-am urât pe Kevin Spacey pentru cât de bun a fost în rol de rău. El omora păcătoşii în chinuri groaznice, dar asta nu îl face deloc bun.

Max Cady din “Cape Fear”. Unul dintre cele mai bune filme ale lui De Niro în care el terorizează familia procurorului care îl băgase la închisoare pe bună dreptate.

Annie Wilkies din “Misery”. Au mai fost femei rele în cinematografe, dar ca asta mai rar. Considerată unul dintre cei mai buni eroi negativi creaţi vreodată de Stephen King.

FOTO: huffingtonpost.com


Comenteaza acest articol

Cele mai tari 16 personaje negative din istoria cinematografiei

by realitatea   2 min
2