Home > Lifestyle > Stiri > Cele mai vizitate destinații gay din lume

Cele mai vizitate destinații gay din lume

Canalul de televiziune Logo, parte a grupului MTV, a lansat anul acesta o campanie pentru identificarea, cu ajutorul comunității gay internaționale, a celor mai gay-friendly destinații turistice. Site-ul asociat campaniei, Trip Out Gay Travel, este platforma care monitorizează feedbackul vizitatorilor, iar topul destinațiilor turistice gay va fi cunoscut la începutul lunii noiembrie.

La categoria turism sezonier și de citybreak au fost propuse numeroase destinații, iar topul este o suită surprinzătoare de orașe: Bogota (Columbia) sau Mumbai (India) sunt doar două recomandări care te pot scoate din rutina orașelor gay-friendly foarte cunoscute, cum sunt Amsterdam, Londra sau Barcelona. Acestea se regăsesc totuși la categoria ‘cel mai bun eveniment anual’ cu paradele gay sau cu petrecerile-circuit, dar și la ‘cea mai bună destinație globală’.

Cele mai populare baruri gay din lume sunt cotate The Abbey (Los Angeles) și Exit (Amsterdam), iar lanțurile de hotel cu cele mai bune recenzii sunt Ace și Four Seasons. Operatorii de turism cei mai bine văzuți sunt Alyson Adventures, Atlantis Events (care organizează croaziere gay), dar și Undersea Expeditions (care organizează excursii și expediții de scuba diving pentru nișa gay). Nici companiile aeriene nu au scăpat monitorizării organizatorilor, American și Delta conducând în top.

În ceea ce privește distribuția locațiilor pe mapamond, America de Nord conduce net cu 40 de orașe gay-friendly, fiind urmată de Europa ale cărei 35 destinații turistice sunt concentrate în nordul și vestul continentului. Praga, Budapesta și Mykonos sunt puținele excepții de la regulă, întrucât Spania, Olanda, Belgia sau Marea Britanie completează lista cu un număr impresionant de orașe. Australia, în ciuda distanței pentru călătorii nord-americani sau europeni, se laudă cu peste 10 destinații gay-friendly, fiind des citată de turiștii africani sau asiatici, pentru care Europa rămâne în mare parte un tabu din cauza frecventelor incidente rasiste.

Africa și Asia nu sunt citate des de turiști ca fiind gay-friendly, dar excepțiile există, uneori chiar împotriva avertismentelor legate de siguranță: Tel Aviv, Istambul și Cape Town, acestea fiind doar câteva din destinațiile gay-friendly în care deși industria de divertisment gay este dezvoltată și chiar se bucură de atenție specială din partea ministerelor turismului (cum este cazul Tel Avivului), numărul de incidente anti-gay este în creștere în ultimii ani.

Deși rezultatele campaniei sunt în mare parte clare sau cel puțin previzibile în momentul de față, este important de remarcat faptul că harta turismului gay se modifică de la an la an. Una din cauze poate fi faptul că turiștii gay sunt dispuși să cheltuiască mai mult cu 30% decât turiștii heterosexuali pentru divertisment și vacanțe, așa cum arată un recent studiu al Turespaña, operatorul național de turism spaniol.

Articole asemanatoare
Ce este gay la campionatul de fotbal
Angajatul gay : sfaturi pentru locul de muncă
Gay comics
Exclusiv Tabu.ro, interviu cu Emanuel Xavier

Comenteaza acest articol

Cele mai vizitate destinații gay din lume

by realitatea   2 min
0