Tabu
Image default
Slider

Cele trei calități pe care tinerii din generațiile Y și Z le caută la partenerii de cuplu

Respect, independență, loialitate, sunt cele trei mari calități pe care milenarii le caută la partenerii de cuplu. Știm, milenarii sau generația Y sunt acei tineri neînțeleși de societate care sunt mai degrabă preocupați de protejarea mediului și schimbările climatice decât să se mute din casa părinților. De aceea, tindem să credem că sunt imaturi pentru o relație amoroasă, dar lucrurile nu sunt așa.

Cine sunt milenarii?

Generația, născută între începutul anilor 1980 și începutul anilor 2000, este considerată a fi generația „milenarilor”. Din punct de vedere sociologic, milenarii vin cu trăsături proprii și cu un mod specific de a privi viața ori normele sociale. Cu toate acestea, existe multe concepții greșite despre milenari, care mai sunt numiți generația Y, adică predecesorii generației X. Opinia generală este că milenarii se poziționează cumva împotriva regulilor, mai libertini și gata să își asume riscuri. Pe de altă parte, un studiu din anul 2010 al Pew Research Center arată faptul că pentru majoritatea milenarilor, obiectivul principal este să fie buni părinți pe viitor, dar există și alte studii care relevă calitățile și opțiunile cheie ale unul milenar.

Dar dacă milenarii sunt sofisticați, orientați spre tehnologie, cu încredere de sine sporită, orientați către obiective, când mai găsesc timp de iubire? S-ar putea afirma că au parte de relații amoroase pe… Internet! Să nu mai vorbim despre generația Z, expusă la un nivel ridicat de tehnologie. Adolescenții Generației Z cresc într-un mediu divers, puternic tehnologizat și vor fi mult mai flexibili chiar și decât Generația Y, fiind primii care s-au născut în mediul digitalizat și au copilărit online.

Femeile caută respectul, bărbații, loialitatea

Respectul, independența și loialitatea sunt primele trei calități pe care milenarii și cei din Generația Z le caută la parteneri lor sau la potențialii parteneri, potrivit unui studiu recent, realizat de aplicația de dating Tinder. Potrivit studiului, 70% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani caută un partener care să le respecte pentru alegerile lor. Loialitatea este o calitate la fel de importantă, aproximativ 68% dintre acestea fiind de acord.

De cealaltă parte, pentru bărbații milenari cea mai importantă calitate pe care o caută la o parteneră este loialitatea, iar 56% dintre respondenți cred asta.

Observând noile cerințe privind întâlnirile în rândul femeilor din Generația Y, un psiholog explică: „Femeile care aleg respectul ca pe o caracteristică primordială își afirmă capacitatea de a alege și libertatea. Și din moment ce respectul pune bazele unei relații stabile, femeia e convinsă că e capabilă să facă alegeri”.

Cele trei calități – respect, loialitate, independență – reprezintă un indiciu clar a modului în care milenarii caută relații amoroase intense, serioase și de viitor.  Aceste valori vorbesc foarte mult și despre modul în care aceste generații de tineri își doresc autonomie și independență, în special femeile.

ARTICOLE SIMILARE

Designerul preferat de Jennifer Lopez. Artista arată fabulos în toate creațiile lui

Andreea Damian

Cum a trecut Dior de la haute couture la cultura pop

Andreea Damian

Importanta interventiei precoce in autism

realitatea

CM de Fotbal 2018 din Rusia: meciurile și protestele ultimelor zile

Dora Constantinovici

Ora la care trebuie să dormim pentru a evita afecțiunile cardiace

Andreea Damian

Fostul soţ al Monicăi Bellucci s-a recăsătorit. Aleasa lui, un model de doar 21 de ani

Andreea Damian

Scrie un comentariu