Home > Health > Cele trei modalități prin care se transmite coronavirusul. Una îi îngrijorează cel mai mult pe specialiști

Cele trei modalități prin care se transmite coronavirusul. Una îi îngrijorează cel mai mult pe specialiști

coronavirus
Experții de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA au explicat care sunt modalitățile prin care se transmite coronavirusul de la o persoană la alta.

Virusul din China, denumit oficial COVID-19 de OMS, are o perioadă de incubație de circa 14 zile. Dacă o persoană este testată prea devreme, virusul poate să nu fie detectat.

Pe baza a ceea ce știm acum, credem că acest virus se răspândește în principal de la o persoană la alta, printr-un contact apropiat, care este definit ca fiind o distanță de aproximativ 1,8 metri, prin picături din tractul respirator produse atunci când o persoană infectată tușește sau strănută”, a declarat Nancy Messonnier, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii în timpul unei conferințe organizate de CDC. „Oamenii sunt cei mai contagioși atunci când sunt cei mai simptomatici: adică atunci când sunt cei mai bolnavi”.

Există, totuși, alte două modalități prin care coronavirusul ar putea fi transmis. „Prin atingerea suprafețelor contaminate și apoi atingerea ochilor, a nasului și a gurii”, a adăugat dr. Messonnier. Dar acest virus nu supraviețuiește mult pe suprafețe.

Cel mai recent bilanț al epidemiei de coronavirus indica sâmbătă 1523 de decese, numai în China, plus alte 3 la nivel mondial.

Articole asemanatoare
coronavirus
Cele 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre coronavirus
coronavirus
O companie chineză ar fi scăpat pe internet datele reale ale epidemiei cu coronavirus din China
coronavirus
Coronavirus: de ce oamenii iau tot mai multe boli grave de la animale
mască medicinală
Adevărul despre masca medicinală: cât ne protejează, de fapt, împotriva gripei, coronavirusului și poluării?

Comenteaza acest articol

Cele trei modalități prin care se transmite coronavirusul. Una îi îngrijorează cel mai mult pe specialiști

by Andreea Damian   1 min
0