Tabu
Image default
HEALTHSlider

Cele trei modalități prin care se transmite coronavirusul. Una îi îngrijorează cel mai mult pe specialiști

Experții de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA au explicat care sunt modalitățile prin care se transmite coronavirusul de la o persoană la alta.

Virusul din China, denumit oficial COVID-19 de OMS, are o perioadă de incubație de circa 14 zile. Dacă o persoană este testată prea devreme, virusul poate să nu fie detectat.

Pe baza a ceea ce știm acum, credem că acest virus se răspândește în principal de la o persoană la alta, printr-un contact apropiat, care este definit ca fiind o distanță de aproximativ 1,8 metri, prin picături din tractul respirator produse atunci când o persoană infectată tușește sau strănută”, a declarat Nancy Messonnier, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii în timpul unei conferințe organizate de CDC. „Oamenii sunt cei mai contagioși atunci când sunt cei mai simptomatici: adică atunci când sunt cei mai bolnavi”.

Există, totuși, alte două modalități prin care coronavirusul ar putea fi transmis. „Prin atingerea suprafețelor contaminate și apoi atingerea ochilor, a nasului și a gurii”, a adăugat dr. Messonnier. Dar acest virus nu supraviețuiește mult pe suprafețe.

Cel mai recent bilanț al epidemiei de coronavirus indica sâmbătă 1523 de decese, numai în China, plus alte 3 la nivel mondial.

ARTICOLE SIMILARE

Suma exorbitantă pe care o cere fratele lui Pablo Escobar să-l înlăture de la putere pe Trump

Andreea Damian

Kanye West s-a supărat pe Drake, Nick Cannon și Tyson Beckford

realitatea

Phoebe Dynevor din „Bridgerton” s-a despărțit de Pete Davidson

Andreea Damian

Melanie Gaydos, modelul cu aspect de vampir a distrus toate stereotipurile din modă

Andreea Damian

Fotografie cu Sorin Onisor – Apuseni (episodul 2)

realitatea

Miley Cyrus are o piesă nouă și un clip cu un mesaj puternic social

realitatea

Scrie un comentariu