Tabu
Image default
CULTURE Slider

Celebritati nascute pe 2 august!

Peter O’Toole

Nascut pe 2 august 1932 in County Galway, Irlanda.

A fost un actor englez de origine irlandeza cunoscut pentru rolurile sale memorabile precum cel din “Lawrence al Arabiei” sau “The Stunt Man”.  Inainte de debutul in televiziune din 1954, a inceput sa lucreze in teatru, fiind distribuit in diferite roluri shakespeareiene. In anul 1959, isi face debutul si pe marele ecran, iar 3 ani mai tarziu, in 1962, e distribuit de David Lean in rolul lui T.E. Lawrence, in Lawrence of Arabia, dupa ce Marlon Brando nu a putut prelua rolul. O’Toole e unul dintre putinii actori ce au fost nominalizati de doua ori la Oscar pentru interpretarea aceluiasi personaj. O’Toole e unul dintre putinii actor ice au fost nominalizati de doua ori la Oscar pentru interpretarea aceluiasi personaj. In 1964 a fost nominalizat pentru intruchiparea regelui Henry al II-lea din Becket, iar 4 ani mai tarziu, in 1968, a fost nominalizat pentru acelasi rol in Lion in the Winter.

Marcel Iures

Nascut pe 2 august 1951 la Bailesti.  w8db6YsABWM9MuQIH7wUfE-uBIlxblqjcOPFrVWGmBo,3G-T2Ad_XFXqd1O4bNTIuRKkWn70OHOEjZOLpHYtgbI

Este un important actor de compozitie, primind de-a lungul timpului de doua ori premiul pentru cel mai bun actor de teatru din Romania. Din 1995 acesta este presedintele Fundatiei Cultural Artistice Teatrul ACT, iar din 2004 este presedintele Festivalului International de Film Independent “Anonimul”. In present joaca pe scena Teatrului Act in piese regizate de Alexandru Dabija. Marcel Iures a primit de doua ori titlul de cel mai bun actor de teatru din Romania. Activitatea sa artistic este legata in principal de teatru. Cariera international a lui Marcel Iures este legata de cateva roluri in filme, dintre care cele mai cunoscute: “Amen”, “Razboiul lui Tom Hart”, “Misiune Imposibila”, “Interviu cu un vampire: Cronicile Vampirului” si “Pacificatorul”. Performantele sale artistice in domeniul teatral sunt legate si de importante roluri in teatrul de televiziune (inainte de 1990) si in teatrul radiofonic national.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Cel mai mare eveniment de fashion a fost amânat din cauza coronavirusului

Andreea Damian

Stiai cum poti preveni mirosul urat al respiratiei?

realitatea

Galceava pictorului cu lumea – Ioan Dreptu

realitatea

Iubita lui Brad Pitt, Nicole Poturalski, apariție inedită pe podium

Andreea Damian

Toamna se înmulțesc relațiile. S-a dat liber la cuffing season

Andreea Damian

Dragostea în vremea coronavirusului: modul în care distanțarea socială vă afectează relația de cuplu

Andreea Damian

Scrie un comentariu