Home > Agenda > Celebritati nascute pe 2 iulie!

Celebritati nascute pe 2 iulie!

Pierre Cardin

Nascut pe 2 iulie 1922 in San Biagio, Treviso, Italia.

Pierre Cardin este un creator de moda extravagant. A inceput sa se propage in aceasta cariera dupa 1945 cand s-a mutat la Paris si a devenit seful atelierului de creatie Christian Dior. In 1950 isi fondeaza propria casa de moda. Devine cunoscut in 1951 dupa creearea a 30 de costume pentru “petrecerea secolului”, un bal mascat venetian., iar in 1953 deschide prima sa linie “haute couture”. In 1991 Cardin este desemnat “Ambasadorul Bunavointei UNESCO”.

 

Lindsay Lohan

Nascuta pe 2 iulie 1986 in New York City.                              lindsay

Lohan este o actrita, cantareata si fotomodel american. Si-a inceput cariera de la o varsta frageda ca fotomodel pentru o revista de copii, iar la 11 ani debuteaza in lumea filmului cu dublu rol in “The Parent Trap”.  Devine celebra odata cu rolurile din filmele “Freaky Friday, Confessions of a Teenage Drama Queen, Mean Girls si Herbie: Fully Loaded”, iar in 2004 isi lanseaza primul album.

Wislawa Szymborska

Nascuta pe 2 iulie 1923, in Prowent, in Polonia.

A fost o scriitoare celebra si a primit si Premiul Nobel pentru Literatura. S-a nascut in Prowent, care de atunci a devenit o parte a orasului Kornik, iar mai tarziu s-a mutat in Cracovia unde a locuit pana la sfarsitul vietii. A fost numita si „Mozart al Poeziei”. In Polonia, vanzarile cartilor autoarei rivalizeaza cu celor mai cunoscuti prozatori. Majoritatea indivizilor sunt atrasi de arta sa, usor ironica potrivita contextelor, iar cartile sale au fost traduse atat in engleza, cat si alte limbi europene precum: araba, ebraica, japoneza si chineza.

Alte personalitati care s-au nascut pe 2 iulie: Luca Ion Caragiale, poet roman, fiul lui I.L.Caragiale si fratele lui Mateiu Caragiale; Hermann Hesse, scriitor german, laureat al Premiului Nobel; Octavian Paler, scriitor si publicist roman si Cristian Diaconescu, politician roman.

 

Articole asemanatoare
avort
Celebritățile de la Hollywood condamnă legea anti-avort din Statele Unite
puștoaică
O puștoaică de 9 ani recreează look-ul vedetelor cu ce găsește prin casă. Rezultatul te va face să râzi!
Celebrităţi care au renunţat la cariera de la Hollywood pentru o viață normală
celebrități
Celebrități care nu s-au căsătorit niciodată și nici nu intenționează s-o facă

Comenteaza acest articol

Celebritati nascute pe 2 iulie!

by realitatea   1 min
0