Home > Sex-Relatii > Celebritățile de la Hollywood condamnă legea anti-avort din Statele Unite

Celebritățile de la Hollywood condamnă legea anti-avort din Statele Unite

avort

Senatul statului Alabama (Statele Unite) a adoptat zilele trecute un proiect de lege privind avortul, care nu prevede excepţii în caz de viol sau incest, ci doar în situaţia în care viaţa mamei este pusă în pericol sau este depistată o „anomalie letală” a fătului. Legea ar urma să intre în vigoare la şase luni de la promulgarea sa de către guvernatoarea Kay Ivey, cunoscută în general ca oponentă fermă a avorturilor.

Prevederile sale se remarcă prin severitate, dar şi alte 28 de state americane au introdus de la începutul acestui an peste 300 de reglementări noi în vederea limitării accesului la avort, potrivit institutului Guttmacher, care susţine acest drept. Statele Kentucky şi Mississippi au interzis practicarea avortului din momentul în care sunt detectate bătăile inimii fătului, în general din a şasea săptămână de sarcină, iar măsuri similare sunt pe cale de a fi adoptate şi în statele Georgia, Ohio, Missouri şi Tennessee.

Limitarea accesului la avort și interzicerea acestei practici a stârnit numeroase reacții, atât în rândul femeilor obișnuite, cât și în rândul celebrităților de la Hollywood. Multe vedete sprijină și luptă pentru drepturile reproductive ale femeilor, împărtășind pe rețelele de socializare propriile experiențe despre avort.

Busy Philipps (39 de ani)

Starurile sunt profund revoltate. Actrița Busy Philipps a lansat și o campanie pentru creșterea nivelul de conștientizare a avortului. Mii de femei și vedete s-au alăturat curentului.

Busy Philipps a dezvăluit că a făcut un avort când avea 15 ani. Apoi le-a cerut femeilor să-și spună poveștile pe Twitter, folosind hashtag #YouKnowMe. Alte celebrități, cum ar fi actrița Jameela Jamil, și-au prezentat poveștile, susținând drepturile femeilor asupra propriilor corpuri. Actrița Rose McGowan le-a urmat exemplu și a dezvăluit printr-un tweet că a făcut avort, sfătuind femeile să nu le fie rușine să o facă. „Am făcut un avort și susțin acest mesaj, nu mă rușinez și nici tu nu ar trebui”, a scris ea.

Și actrița Milla Jovovich și-a împărtășit, de asemenea, povestea pe Instagram ca răspuns la proiectul de lege anti-avort din Georgia. „Avortul este un coșmar, nicio femeie nu vrea să treacă prin asta, dar trebuie să ne luptăm pentru a ne asigura că drepturile noastre sunt respectate pentru a obține siguranță dacă avem nevoie”, a mărturisit vedeta.

Proiectul de lege anti-avort din Alabama a declanşat o reacţie și mai acerbă. Lady Gaga a reacționat repede după ce Senatul Alabama a adoptat proiectul de lege împotriva avortului. „Este revoltător să interzici avortul în Alabama şi cu atât mai mult este odios în condiţiile în care le exclude pe cele care au fost violate sau sunt victime ale incestului, consensual sau nu. Deci există o pedeapsă mai mare pentru medicii care efectuează aceste operaţii decât pentru violatori? Aceasta este o batjocură şi mă rog pentru toate aceste femei şi fete care suferă din cauza acestui sistem”, a scris Lady Gaga pe Twitter.

Regizoarea Ava DuVernay, muziciana Janelle Monae, omul de radio Andy Cohen și actorul Chris Evans sunt doar câteva nume din showbizul american care condamnă această lege. La rândul ei, actriţa Courteney Cox, născută în capitala statului Alabama, s-a declarat îngrozită de această lege.

 

Articole asemanatoare
9 trucuri vestimentare care ajută celebritățile să arate uimitor
Avatar
Criză majoră la Hollywood. Filme amânate din cauza pandemiei
Hollywood
Tragedie Hollywood! Un celebru producător s-a aruncat de la etaj. A murit pe loc
secrete de frumusețe
Cele mai vechi secrete de frumusețe de la Hollywood

Comenteaza acest articol

Celebritățile de la Hollywood condamnă legea anti-avort din Statele Unite

by Andreea Damian   2 min
0