Tabu
BEAUTYWhat's hot

Celebrity Make-up: Angelina Jolie

Angelina Jolie nu trebuie să facă eforturi foarte mari pentru a capta atenţia atunci când paşeşte pe covorul roşu la vreun eveniment important. Indiferent de rochie şi accesoriile alese, ea este catalogată ca una dintre cele mai spectaculoase apariţii, cu cea mai bună alegere de ţinută, cea mai elegantă coafură şi cel mai spectaculos machiaj, chiar dacă Angelina, când vine vorba de make-up, menţine aproape acelaşi stil.

Dacă îţi doreşti să afli cum să realizezi machiajul de covor roşu al Angelinei Jolie, make-up artistul  Dana Argeşan îţi dezvăluie pas cu pas:

Pregătirea tenului
Pregătiţi tenul în prealabil prin demachiere şi hidratare cu texturi adaptate tipului vostru de ten.

Baza
Pentru ca fondul de ten să persiste mai mult, se aplică un primer special pentru ten. Acesta ajută fondul de ten să adere perfect, minimizează porii şi echilibrează zonele pigmentate ale tenului pentru un aspect radios. Este imperios necesar să folosiţi un astfel de primer în cazul unui machiaj de ocazie deoarece acesta are şi avantajul de a suprima excesul de sebum. Astfel, in cazul unui ten mixt sau gras, veţi ţine sebumul sub control, evitând intervenţiile dese pentru retuş. Să nu omitem un aspect esenţial: sebumul determină oxidarea mai rapidă a fondului de ten, de aceea, odată “stapanit”, ne putem bucura mai mult timp de aspectul impecabil al tenului uniformizat cu ajutorul  fondului de ten.

Peste primer se aplică fond de ten, iar în cazul de faţă acesta a fost aplicat cu ajutorul bureţelului umezit pentru o uniformizare perfectă. În zona de sub nas, coama nasului şi deasupra pomeţilor aplicaţi un iluminator.  Pe zona pomeţilor, aplicaţi un fond de ten mai închis pentru efectul de umbrire sau, mai exact, pentru structurarea trăsăturilor. Pasul urmator este aplicarea pudrei pulbere pentru fixare şi matifiere. Aceasta se aplică inclusiv pe  pleoape.

În contextul unui machiaj mai natural precum acesta, sprâncenele pot fi conturate mai grafic. Folosiţi un creion pentru sprâncene pe care îl fixaţi cu fard la culoare pentru a spori persistenţa.

Machiajul ochilor
Pentru machiajul ochilor folosiţi tonuri de bej pe pleopele mobile, iar la nivelul arcadelor aplicaţi un fard într-o culoare deschisă pentru luminozitate. Trasaţi conturul ochilor în fard maro cu ajutorul unei pensule şi intensificaţi cu ajutorul unui creion negru. Pentru persistenţă se fixează creionul cu fard la culoare. Acelaşi efect de conturare se regaseşte şi pe rama inferioară a ochilor.

Genele se ondulează şi se definesc prin tuşe negre de mascara.

Buze şi pomeţi
Buzele se uniformizează cu ajutorul fondului de ten pentru a neutraliza pigmentul lor nativ. Ulterior se conturează într-o nuanţă de bej şi, după difuzarea creionului, se aplică un gloss.

Pomeţii se structurează în tonuri calde de maro, venind în completarea cromatică a întregului machiaj.

Foto: Shutterstock

ARTICOLE SIMILARE

Bella Hadid și-a schimbat culoarea părului chiar înainte de show-ul Victoria’s Secret

Andreea Damian

Cum arata actorul DRAGOS PASLARU la 63 ani in haine monahale! Galerie FOTO

Beauty Report: Angelina Jolie si Brad Pitt la Governors Awards 2013

Cel mai bine cotat model al momentului se retrage din cauza unei boli de piele

realitatea

Castigatorul de la MasterChef contestat violent

Mircea Solcanu, declaratii socante: “Eu nu ies in cluburi de bulangii!”

Scrie un comentariu