Home > beauty > CELEBRITY MAKE-UP: Freida Pinto

CELEBRITY MAKE-UP: Freida Pinto

Freida Pinto s-a remarcat ca actriţă în filmul “Slumdog Millionaire”, însă frumuseţea ei exotică a fost observată cu mult timp înainte, fiind model timp de doi ani până să devină celebra “Latika”.

De regulă, Freida poartă un machiaj pe cât de discret, pe atât de potrivit trăsăturilor ei. Cu un ten măsliniu, nici că i se potrivea ceva mai bine decât un smokey în tonuri calde de maro.

Dacă îţi doreşti să afli cum să realizezi acest machiaj de covor roşu al frumoasei Freida Pinto, make-up artistul  Dana Argeşan îţi dezvăluie pas cu pas:

PREGĂTIREA TENULUI
Pentru a reproduce acest tip de make-up se impune o pregătire a tenului, în special din cauza fondului de ten translucid ce reliefează orice imperfecțiune. Aceasta pregătire presupune, de fapt, o preocupare constantă pentru aspectul tenului, iar aici fac referire la tratamentul cosmetic, indispensabil cel puțin o dată pe lună. Prin acest tratament se curață tenul în profunzime și se aplică diverse măști, în funcție de nevoile sale specifice. Cel puțin o dată pe săptămână, se aplică un gomaj pe tenul ce a fost infuzat în prealabil pentru a dilata porii.

Dimineața și seara,  indiferent dacă aţi purtat make-up în ziua respectivă, tenul trebuie demachiat și hidratat. Nu subestimaţi efectele negative ale sebumului asupra machiajului şi îndepărtaţi orice urmă prin demachiere, înainte de a începe realizarea machiajului. Această rutină zilnică vă asigură un ten proaspăt indiferent de situaţie.

Un alt aspect la fel de important este consecvența aplicării retușurilor, tot pentru a ține sub control excesul  de sebum ce oxidează și dizolvă machiajul. În concluzie, dacă vă doriți un machiaj care să reziste trebuie să țineti sub control secreţia de sebum. Să nu mă înțelegeți greșit: nu trebuie să existe complexe dacă aveți exces de sebum. Dimpotrivă, sunteți privilegiate: ridurile vor apărea cu întârziere pe un astfel pe ten, în comparaţie cu tenul uscat. Însă dacă vă doriți un machiaj care să reziste îndelung, investiți în produse ce rezolvă această problemă.

UNIFORMIZAREA TENULUI
Odată prestabilite etapele de pregătire a tenului, înainte de a începe realizarea machiajului, următorul pas este uniformizarea tenului. Un ten uniform ca al Fridei Pinto se obține cu ajutorul unui fond de ten în textură translucidă pentru un efect cât mai natural, lăsând tenul să respire.

Anticearcănul se aplică peste fondul de ten, iar pentru un efect cât mai natural, este preferabil ca acesta să fie în textură fluidă.

Se fixează fondul de ten cu ajutorul unei pudre translucide în textură pulbere. Recomand aplicarea pudrei cu o pensulă, prin tapotare, nu prin ștergere, pentru a nu îndepărta stratul de fond de ten.

MACHIAJUL OCHILOR
Sprâncenele sunt discret stilizate prin pieptănarea și fixarea lor cu un gel special.

Paleta cromatică ce compune machiajul ochilor este formată din farduri maro-ciocolatiu mat, dar semitransparent și un fard satinat în nuanța coniacului. Se începe cu primul, respectiv cel mat, pentru a obține profunzime. Pentru blending (difuzare) este nevoie de o pensulă rotunjită în vârf. Se începe cu conturul ochilor și se difuzează culoarea spre pliul pleoapelor.  Odată bine difuzate aceste nuanțe, ondulaţi genele pentru a le pregăti pentru aplicarea mascarei. Pentru intensitate și definire a conturului ochilor, s-a folosit o mascara de culoare neagră.

BUZELE ŞI POMEŢII
Buzele se definesc foarte discret în tonuri de nude-roz pal. Blush-ul este ca o completare perfectă a machiajului ochilor și buzelor, în tonuri calde de maro-bej, ușor satinate. Pe partea superioară a pomeților, cu ajutorul unui fard gras, bej, satinat, se tapotează pentru luminozitate.

CINE POATE PURTA ACEST MAKE-UP
Este un machiaj universal care se potrivește cu ușurință oricui. Este un tip de machiaj care necesită un kit bun de pensule pentru a obține o difuzare reușită a fardurilor.

Foto: Shutterstock

Articole asemanatoare
make-up pentru petreceri
12 propuneri de make-up pentru petrecerile de sărbători
machiaj
Machiajul ochilor pentru toamna aceasta. Culorile puternice, preferatele vedetelor
Kim Kardashian
Kim Kardashian studiază cosmetică mortuară. A făcut practica la morgă. FOTO
make-up
14 trucuri de make-up pentru femeile mai în vârstă

Loading...

Comenteaza acest articol

CELEBRITY MAKE-UP: Freida Pinto

by   2 min
0