Home > Slider > Celine Dion, la 50 de ani. O viață încununată de succes

Celine Dion, la 50 de ani. O viață încununată de succes

Celine Dion

Celine Dion a împlinit vineri (30 martie) 50 de ani. Cu această ocazie, reprezentanții artistei canadiene au împărtășit cu fanii ei de pe Facebook un colaj de fotografii inedite de când aceasta era un copil până în adolescență.

Cântăreaţa s-a născut în oraşul Charlemagne din Quebec, la 30 martie 1968, într-o familie numeroasă. Celine Dion este cel de-al 14-lea copil al cuplului Thérese Tanguay şi Adhémar Dion.

Céline Dion este una dintre cele mai cunoscute, respectate şi de succes interprete din istoria muzicii pop, cu aproximativ 250 milioane de albume vândute în cei peste 35 de ani de carieră. La doar 12 ani cunoaște succesul cu un hit scris de mama sa, Therese, și de fratele ei, Jacques. Fratele ei Michel îl trimite managerului Rene Angelil , cel care avea să-i devină soț în 1994. La 14 ani face prima ei călătorie la Paris, iar doi ani mai târziu cântă în deschiderea cântărețului francez Patrick Sébastien la Paris Olympia în noiembrie 1984. În scurt timp cucerește publicul cu vocea sa inconfundabilă, iar în 1988 câștigă Eurovision în Elveția. În 1994 se căsătorește cu impresarul ei Rene Angelil, în ciuda diferenței de 26 de ani dintre ei. În 1997, succesul ei a depășit deja granițele țării și este invitată să cânte la Royal Variety Performance pentru Regina Elisabeta a II-a, la Londra.

https://www.facebook.com/celinedion/videos/10155322693521651/?t=11

La începutul anului 2002, Celine Dion a anunțat că a semnat un contract pe durata a trei ani pentru șase sute de spectacole desfășurate la Colosseumul de la Caesars Palace din Las Vegas, Nevada, timp de cinci zile pe săptămână. Ulterior perioada s-a extins cu încă 5 ani. După decesul soțului ei, din 2016, artista a prelungit din nou contractul.

Celine Dion este câştigătoare a cinci Premii Grammy, a două Premii ale Academiei, şapte American Music Awards, 20 Premii Juno (Canada) şi un impresionant Premiu 40 Felix (Quebec). În 2004, Céline Dion a primit Premiul de Diamant la Gala World Music Awards, fiindu-i recunoscut statutul de cea mai bine vândută artistă din toate timpurile. În 2007, a fost onorată cu Premiul Legend, cu prilejul aceleiaşi gale, fiindu-i recunoscut, de această dată, succesul mondial şi remarcabila contribuţie adusă industriei muzicii.

Inclus pe coloana sonoră a filmului “Titanic” (1997) al lui James Cameron, single-ul lui Celine Dion “My Heart Will Go On” a devenit rapid un megahit. S-a clasat pe prima poziţie în clasamentele de specialitate din întreaga lume, a câştigat un Oscar pentru cel mai bun cântec original şi a fost vândut în peste 30 de milioane de copii.

Céline Dion a primit o serie de distincţii, între care: Ordinul Naţional al Québecului (31 aprilie 1998), Ofiţer al Ordinului Naţional din Canada pentru “realizări deosebite pe scena internaţională a muzicii contemporane” (1 mai 1998), Cavaler al Legiunii de Onoare, una dintre cele mai importante decoraţii franceze (23 mai 2008), Companion al Ordinului Canadei, acordat de Guvernatorul General al Canadei pentru “serviciile aduse muzicii” (26 iulie 2013), notează www.imdb.com. La 6 ianuarie 2004, a primit o stea pe celebra Hollywood Walk of Fame. În 1999, a primit, de asemenea, o stea pe Canada’s Walk of Fame din Toronto.

Céline Dion susţine numeroase organizaţii de caritate din lumea întreagă. Totodată, a făcut donaţii în bani pentru victimele calamităţilor naturale care au avut loc în mai multe zone de pe glob.

Anul 2001 a marcat pentru Celine Dion trecerea la statutul de mamă. La 25 ianuarie, s-a născut primul copil al cuplului, René-Charles Angélil. După aproape nouă ani, cântăreaţa a devenit din nou mamă, la 23 octombrie 2010 venind pe lume gemenii Nelson şi Eddy.

Din nefericire, Celine nu se poate ocupa de cariera ei în prezent, căci se confruntă cu nişte probleme grave de sănătate, un dezechilibru al urechii interne. Artista a confirmat faptul că va lua o pauză de câteva luni pentru a se ocupa de aceste chestiuni, dar speră că se va întoarce cât mai curând pe scenă pentru a-şi încânta fanii.

 

Articole asemanatoare
Celine Dion
Concertul lui Celine Dion din București a fost reprogramat
shermar moore din crimina
Dramă pentru un actor din “Young & Restless”! Shermar Moore trece printr-o nouă pierdere!
Celine Dion
Celine Dion a debutat pe locul 1 în topul Billboard 200, pentru prima oară după 17 ani
Celine Dion
Celine Dion, apel disperat către Drake: „Te rog. Nu face asta”

Comenteaza acest articol

Celine Dion, la 50 de ani. O viață încununată de succes

by Andreea Damian   2 min
0