Home > Lifestyle > Centenarii au dezvăluit care sunt secretele longevității lor

Centenarii au dezvăluit care sunt secretele longevității lor

centenarii

Oamenii de știintă studiază în mod constant și dezbat ce alimente ajută oamenii să trăiască mai mult. Să fie vinul care menține creierul sănătos? Va crește cafeaua speranța de viață? Ciocolata te face mai inteligent? Unele studii susțin aceste teorii, însă nimeni nu poate spune cu curtitudine că într-adevăr funcționează.

Matilda Curcia are 100 de ani și susține că are o rețetă foarte specifică pentru o viață lungă. Curcia, care locuiește în San Francisco, ar fi ajuns la venerabila ei vârstă consumând seară de seară, înainte de culcare, câte o bere și o pungă de chipsuri.

„Nu mă doare nimic și îmi fac zilnic exercițiile fizice. Apoi beau Berea și mănânc chipsurile, asta-i tot”, a declarat ea pentru NBC San Diego. Oamenii care au trăit timp de o sută de ani sau mai mult raportează că alcoolul i-a ajutat să atingă respective vârstă.

Florence Bearse, din Maine, are 100 de ani și iubește vinul. Acesta este motivul pentru care a trăit atât de mult timp. Jack Reynolds, de 105 de ani, dă credit whisky-ului, pe care îl bea în ceai în fiecare dimineață și seara în limonadă.

Există studii medicale care susțin că alcoolul consumat cu moderație prelungește viața. Acest obicei ar scădea de fapt șansele producerii unui atac de cord și pe cele ale accidentului vascular cerebral.

Un pahar de vin, băut ocazional la cină vă poate proteja inima, dar trebuie să aveți grijă să nu exagerați, pentru că poate avea consecințe negative pe termen lung.

Cu toate acestea, specialiștii par sceptici, pentru că nu există nicio combinație secretă de alimente care să vă ajute să atingeți o vârstă foarte înaintată.

 

Articole asemanatoare
frumusețe
7 secrete de infrumusetare pe care le poti pune azi in aplicare (P)
viață lungă
Secretele unei vieţi lungi, dezvăluite de „expertul în longevitate”
abstinența
Să fie abstinența secretul unei vieți lungi și sănătoase?
reguli de îngrijire dermatologul
Zece reguli de îngrijire pe care dermatologul recomandă să le respectăm

Comenteaza acest articol

Centenarii au dezvăluit care sunt secretele longevității lor

by Andreea Damian   1 min
0