Home > Agenda > CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, nu crede că Elon Musk ar trebui să colonizeze Marte

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, nu crede că Elon Musk ar trebui să colonizeze Marte

Cel mai bogat om din lume spune că își investește milioanele pentru a crea un “Mark Zuckerberg de spațiu”, nu pentru a coloniza alte planete.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a spus că dorește să-și folosească banii pentru a construi infrastructura necesară pentru a face spațiul accesibil pentru startupuri și nu să trimită oameni pe Marte. Vorbind la un eveniment privat, Bezos a spus că Blue Origin – compania sa spațială este “cea mai importantă lucrare” a lui de până acum. Dar că reușita lui este posibilă numai prin lichidarea în fiecare an acțiuni în valoare de 1 miliard de dolari de la Amazon pentru a finanța Blue Origin.

Alte organizații spațiale, cum ar fi SpaceX lui Elon Musk și Virgin Galactic a lui Richard Branson, necesită o finanțare similară din partea susținătorilor lor miliardari, datorită unor costuri imense de intrare în industria spațială. Bezos a declarat că lansările unor start-up-uri în spațiu nu sunt în prezent în măsură să înflorească în același mod în care au făcut-o odinioară Amazon și Facebook, deoarece infrastructura care a facilitat astfel de firme de tehnologie nu există încă pentru spațiu.

Pentru a face același lucru și pentru industria spațială, cel mai bogat om din lume a spus că va investi milioane de euro pentru a permite în viitor prosperitatea întreprinderilor mici în industria spațială.

“Mark Zuckerberg a început o companie în camera căminului său – o companie care acum valorează o jumătate de trilion de dolari”, a declarat Bezos, potrivit Business Insider. “Cum obții astfel de inovații antreprenoriale în spațiu? Trebuie să reduci prețul de admitere . Vreau să ajut generațiile viitoare să aibă un antreprenoriat dinamic în spațiu – să aibă acces la infrastructură”, a spus el.

Blue Origin a efectuat deja câteva zboruri de succes iar compania intenționează să o folosească pentru a duce oamenii în spațiu în cursul acestui an. În ciuda ambițiilor similare ale SpaceX și Virgin Galactic, Bezos a insistat la evenimentul din New York că nu este un concurs, spunând: “Vom zbura când vom fi gata”. De asemenea, el a declarat că scopul său pentru cucerirea spațiului este diferit de cel al lui Musk, care a declarat în mod constant că vrea să trimită oameni să trăiască pe Marte.

Musk a prezis anul trecut că există șanse de 70% ca el însuși să meargă pe Marte. Bezos a spus că are o viziune diferită pe termen lung asupra omenirii care implică mutarea industriei grele și a producției de energie în spațiu tocmai pentru a proteja Pământul.

Articole asemanatoare
amazon
Fondatorul Amazon, divorț de 137 de miliarde de dolari
Jeff Bezos a interzis PowerPoint în ședințe și mizează pe narațiune
Maye Musk
Maye Musk, model și la 70 de ani. Destinul impresionant al mamei lui Elon Musk
Alexa de la Amazon râde din senin şi îi sperie pe utilizatori

Comenteaza acest articol

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, nu crede că Elon Musk ar trebui să colonizeze Marte

by realitatea   2 min
0