Tabu
Image default
CULTURELIFESTYLESlider

CEO-ul Google susține reglementarea Inteligenței Artificiale pentru a limita „consecințele negative”

Directorul executiv Google a solicitat azi o abordare echilibrată a reglementării inteligenței artificiale, spunând publicului european că tehnologia aduce beneficii, dar și „consecințe negative”.

Comentariile lui Sundar Pichai vin în condițiile în care parlamentarii și guvernele iau în serios în considerare să pună limite în modul de utilizare a inteligenței artificiale. “Nu există nicio îndoială în ceea ce mă privește, cred că inteligența artificială trebuie reglementată.”, a spus Pichai, potrivit unei transcrieri a discursului său de la un think tank cu sediul în Bruxelles.

El a menționat că folosirea inteligenței artificiale joacă un rol important pentru guverne și că, odată ce Uniunea Europeană și SUA vor începe să-și elaboreze propriile abordări ale reglementării, „alinierea internațională” a oricăror reguli eventuale va fi esențială. Nu a oferit propuneri specifice. Pichai a vorbit în aceeași zi în care era programat să se întâlnească cu puternica autoritate de reglementare a concurenței din U.E., Margrethe Vestager. De asemenea, ea trebuie să se întâlnească separat și cu președintele Microsoft, Brad Smith.

Vestager a amendat în anii precedenți gigantul din Silicon Valley cu amenzi de milioane de dolari pentru că ar fi abuzat de dominanța sa pe piață pentru a sufoca concurența. După ce a fost numită pentru un al doilea mandat în toamna anului trecut, cu puteri extinse în privința politicilor tehnologice digitale, Vestager și-a stabilit acum prioritățile privind abordarea inteligenței artificiale și elaborează reguli privind utilizarea sa etică.

Vestager și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la potențialele dezavantaje ale inteligenței artificiale, citând ca exemplu un rol al acestuia în tehnologia de recunoaștere facială, care poate fi folosit pentru a găsi persoane dispărute, dar și pentru „motive nefaste” pe care nu le-a specificat. În 2018, Google s-a angajat să nu folosească AI în aplicații legate de arme, supravegherea care încalcă normele internaționale sau care funcționează în moduri care contravin drepturilor omului.

 

ARTICOLE SIMILARE

MATADOR, filmul de debut al artistului MARIAN CAPET / Full VIDEO in exclusivitate!

Schimba-ti modalitatea de a gandi, de a simti si de a trai

Milioane de femei își urăsc sânii

realitatea

Cine este de fapt fata care si-a scris “ma p** pe el de vot”: “Ma intreba cineva: ‘cum e sa te urasca toti?’

Cine a înlocuit-o pe Lora la „Vorbește lumea”

Andreea Damian

Susan Boyle a descoperit că SUFERĂ DE O AFECŢIUNE INCURABILĂ!

Scrie un comentariu