Tabu
CULTURE LIFESTYLE Slider

CEO-ul Google susține reglementarea Inteligenței Artificiale pentru a limita „consecințele negative”

Directorul executiv Google a solicitat azi o abordare echilibrată a reglementării inteligenței artificiale, spunând publicului european că tehnologia aduce beneficii, dar și „consecințe negative”.

Comentariile lui Sundar Pichai vin în condițiile în care parlamentarii și guvernele iau în serios în considerare să pună limite în modul de utilizare a inteligenței artificiale. “Nu există nicio îndoială în ceea ce mă privește, cred că inteligența artificială trebuie reglementată.”, a spus Pichai, potrivit unei transcrieri a discursului său de la un think tank cu sediul în Bruxelles.

El a menționat că folosirea inteligenței artificiale joacă un rol important pentru guverne și că, odată ce Uniunea Europeană și SUA vor începe să-și elaboreze propriile abordări ale reglementării, „alinierea internațională” a oricăror reguli eventuale va fi esențială. Nu a oferit propuneri specifice. Pichai a vorbit în aceeași zi în care era programat să se întâlnească cu puternica autoritate de reglementare a concurenței din U.E., Margrethe Vestager. De asemenea, ea trebuie să se întâlnească separat și cu președintele Microsoft, Brad Smith.

Vestager a amendat în anii precedenți gigantul din Silicon Valley cu amenzi de milioane de dolari pentru că ar fi abuzat de dominanța sa pe piață pentru a sufoca concurența. După ce a fost numită pentru un al doilea mandat în toamna anului trecut, cu puteri extinse în privința politicilor tehnologice digitale, Vestager și-a stabilit acum prioritățile privind abordarea inteligenței artificiale și elaborează reguli privind utilizarea sa etică.

Vestager și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la potențialele dezavantaje ale inteligenței artificiale, citând ca exemplu un rol al acestuia în tehnologia de recunoaștere facială, care poate fi folosit pentru a găsi persoane dispărute, dar și pentru „motive nefaste” pe care nu le-a specificat. În 2018, Google s-a angajat să nu folosească AI în aplicații legate de arme, supravegherea care încalcă normele internaționale sau care funcționează în moduri care contravin drepturilor omului.

 

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei de 13 septembrie

realitatea

Momente grele pentru Charlize Theron. Actrița a suferit trei operații

Andreea Damian

OSCAR 2019: “Green Book”, marele câştigător/Rami Malek și Olivia Coleman cei mai buni ACTOR şi ACTRIŢĂ/Cuaron cel mai bun REGIZOR

realitatea

CASCAVAL HOCHLAND – lapte romanesc & rigoare germana

Fotografie Cristiana Apostol – Cei doi lupi

realitatea

PREZENTATOARE TV de la noi mutilata de un ginecolog

Scrie un comentariu