Tabu
LIFESTYLE Slider

Cerb găsit mort în Thailanda cu 7 kg de plastic și lenjerie intimă în stomac

cerb

Nu mai puțin de 7 kilograme de plastic au fost găsite în stomacul unui cerb mort într-un parc național din Thailanda. Animalul avea în stomac inclusiv chiloți, pliculețe de cafea, un prosop mic și ambalaje de la tăiței instant.

Țara din sud-estul Asiei este una dintre cei mai mari consumatori de plastic din lume, thailandezii folosind până la 3.000 de pungi de plastic de unică folosință pe an, fie pentru ambalarea mâncărurilor pe care le vând sau cumpără pe stradă, fie pentru ambalarea alimentelor pe care le cumpără din supermarketuri. Potrivit Greenpeace, 75 de miliarde de pungi de plastic se aruncă anual în Thailanda.

Animalele marine precum țestoasele și dugongii au murit sufocate de deșeuri, iar autopsiile au arătat că plasticul descoperit în stomac a dus la moartea lor. Cerbul găsit mort într-un parc național din provincia Nan, la aproximativ 630 km la nord de capitala Bangkok avea 10 ani, spun oficialii thailandezi. O autopsie a descoperit „pungi de plastic în stomac, care este una dintre cauzele morții sale”, a declarat Kriangsak Thanompun, unul din responsabilii Parcului Național Khun Satha.

În stomacul cerbului s-au găsit pliculețe de cafea, ambalaje de la tăițeii instant, un mic prosop, precum și lenjerie intimă. Cu câteva luni în urmă, tot în Thailanda, cazul unui pui de dugong care a murit după ce a mâncat plastic a stârnit multă emoție în rândul publicului. „Moartea cerbului sălbatic este o altă tragedie”, a spus Kriangsak.

Oficialii rezervației unde a fost găsit cerbul mort au promis că vor pune în practică un plan pentru a-i face pe oameni să strângă plasticul și alte gunoaie din zona parcului național.

ARTICOLE SIMILARE

Ministerul Agriculturii nu mai are nicio scuză, Comisia Europeană ne-a dat lege să verificăm dublul standard al alimentelor

Dora Constantinovici

Bianca dezvaluie CE S-A ÎNTÂMPLAT la Paris! “Cristea m-a cerut de soţie”

Forever 21 a intrat în faliment. Se închid 350 de magazine din toată lumea, inclusiv din România

Andreea Damian

Scrie un comentariu