Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Cerb găsit mort în Thailanda cu 7 kg de plastic și lenjerie intimă în stomac

Nu mai puțin de 7 kilograme de plastic au fost găsite în stomacul unui cerb mort într-un parc național din Thailanda. Animalul avea în stomac inclusiv chiloți, pliculețe de cafea, un prosop mic și ambalaje de la tăiței instant.

Țara din sud-estul Asiei este una dintre cei mai mari consumatori de plastic din lume, thailandezii folosind până la 3.000 de pungi de plastic de unică folosință pe an, fie pentru ambalarea mâncărurilor pe care le vând sau cumpără pe stradă, fie pentru ambalarea alimentelor pe care le cumpără din supermarketuri. Potrivit Greenpeace, 75 de miliarde de pungi de plastic se aruncă anual în Thailanda.

Animalele marine precum țestoasele și dugongii au murit sufocate de deșeuri, iar autopsiile au arătat că plasticul descoperit în stomac a dus la moartea lor. Cerbul găsit mort într-un parc național din provincia Nan, la aproximativ 630 km la nord de capitala Bangkok avea 10 ani, spun oficialii thailandezi. O autopsie a descoperit „pungi de plastic în stomac, care este una dintre cauzele morții sale”, a declarat Kriangsak Thanompun, unul din responsabilii Parcului Național Khun Satha.

În stomacul cerbului s-au găsit pliculețe de cafea, ambalaje de la tăițeii instant, un mic prosop, precum și lenjerie intimă. Cu câteva luni în urmă, tot în Thailanda, cazul unui pui de dugong care a murit după ce a mâncat plastic a stârnit multă emoție în rândul publicului. „Moartea cerbului sălbatic este o altă tragedie”, a spus Kriangsak.

Oficialii rezervației unde a fost găsit cerbul mort au promis că vor pune în practică un plan pentru a-i face pe oameni să strângă plasticul și alte gunoaie din zona parcului național.

ARTICOLE SIMILARE

De la fetiș la modă: ascensiunea către popularitate a latexului

Andreea Damian

10 lucruri pe care orice femeie pana in 30 de ani ar trebui sa le bifeze!

realitatea

DiCaprio, replică pentru președintele Braziliei, care-l acuză că a finanțat incendierea pădurii amazoniene

Andreea Damian

Prima pereche de adidași a lui Kanye West, estimată la o sumă colosală

Andreea Damian

Personajul interpretat de Paul Walker în franciza „Furios şi iute“ ar putea reveni

Andreea Damian

Charlize Theron, despre maternitate: „Mă simt ca o mamă obosită care a băut prea multă vodcă”

Andreea Damian

Scrie un comentariu