Tabu
LIFESTYLE Slider

Cercetătorii au descoperit care e vârsta la care devenim cu adevărat adulți

adulți

Ți s-a spus că e vremea să te maturizezi când aveai 20 de ani? Sau ai nevoie de o scuză ca să-ți placă în continuare clipurile cu pisici de pe Internet și să le găsești amuzante?

Ei bine, acum ai putea avea un motiv întemeiat să nu te comporți ca un adult în toată regula. Se pare că oamenii nu sunt adulți înainte de 30 de ani, cred neurologii. Deși legea spune că devii o persoană matură odată cu împlinirea vârstei de 18 ani. Ce-i drept, devii major și responsabil pentru faptele tale, dar cu mintea încă necoaptă.

Oamenii de știință care studiază creierul și sistemul nervos spun că vârsta la care oamenii devin adulți diferită pentru fiecare individ în parte. Cercetările sugerează că persoanele în vârstă de 18 ani încă suferă modificări ale creierului care pot afecta comportamentul și le supun riscurilor de a dezvolta o tulburare de sănătate mintală.

Profesorul Peter Jones, de la Universitatea Cambridge, care este și autorul studiului, crede că a stabili clar cand creierul face tranziția de la copilărie la maturitate e ceva „absurd”.

„E o tranzitie nuanțată, care se întamplă în peste trei decenii”, crede expertul, potrivit BBC. „Cred că pentru sisteme precum cel educațional, de sănătate și sistemul judiciar e convenabil să ai o astfel de definiție”, o vârstă de la care să se considere că un tânăr a devenit adult.

După ce împlinești vârsta de 18 ani, poți să votezi, să-ți cumperi alcool, să iei un credit și să răspunzi în fața legii pentru faptele tale.

ARTICOLE SIMILARE

Soţul Andreei Marin aruncă bomba: «Am un sentiment puternic că voi fi tată»

Cum arată casa de 7 milioane $ a Rihannei, pe care hoții i-au spart-o a doua oară

Andreea Damian

Trucuri esențiale de înfrumusețare care se aplică extrem de ușor

Andreea Damian

Scrie un comentariu