Tabu
LIFESTYLESlider

Cercetătorii au descoperit care e vârsta la care devenim cu adevărat adulți

Ți s-a spus că e vremea să te maturizezi când aveai 20 de ani? Sau ai nevoie de o scuză ca să-ți placă în continuare clipurile cu pisici de pe Internet și să le găsești amuzante?

Ei bine, acum ai putea avea un motiv întemeiat să nu te comporți ca un adult în toată regula. Se pare că oamenii nu sunt adulți înainte de 30 de ani, cred neurologii. Deși legea spune că devii o persoană matură odată cu împlinirea vârstei de 18 ani. Ce-i drept, devii major și responsabil pentru faptele tale, dar cu mintea încă necoaptă.

Oamenii de știință care studiază creierul și sistemul nervos spun că vârsta la care oamenii devin adulți diferită pentru fiecare individ în parte. Cercetările sugerează că persoanele în vârstă de 18 ani încă suferă modificări ale creierului care pot afecta comportamentul și le supun riscurilor de a dezvolta o tulburare de sănătate mintală.

Profesorul Peter Jones, de la Universitatea Cambridge, care este și autorul studiului, crede că a stabili clar cand creierul face tranziția de la copilărie la maturitate e ceva „absurd”.

„E o tranzitie nuanțată, care se întamplă în peste trei decenii”, crede expertul, potrivit BBC. „Cred că pentru sisteme precum cel educațional, de sănătate și sistemul judiciar e convenabil să ai o astfel de definiție”, o vârstă de la care să se considere că un tânăr a devenit adult.

După ce împlinești vârsta de 18 ani, poți să votezi, să-ți cumperi alcool, să iei un credit și să răspunzi în fața legii pentru faptele tale.

ARTICOLE SIMILARE

Cine e frumoasa prezentatoare TV de la noi care divorteaza!

Oase și articulații puternice

realitatea

Sophie Turner spune că s-a luptat cu o depresie severă în timpul filmărilor pentru Game of Thrones

realitatea

Situație stânjenitoare pentru Meghan Markle. Fratele ei a ajuns din nou pe mâna poliției

Andreea Damian

Ce fel de cancer are Kate Middleton

Andreea Damian

MIHAELA RADULESCU despre lacrimile lui DANI OTIL

Scrie un comentariu