Tabu
FASHION

Chanel, Hermes, Louis Vuitton: 3 ani de închisoare pentru deţinere de falsuri

Asociaţia franceză Comité Colbert, fondată în 1954 de Jean-Jacques Guerlain, care cuprinde 75 de branduri de lux franţuzeşti, printre care Hermès, Lancôme, Cartier, Chanel şi Vuitton, este pe cale să lanseze împreună cu o serie de alte ţări europene o extinsă campanie împotriva bunurilor contrafăcute.

În ultimii ani, în special graţie Internetului, economia subterană a produselor contrafăcute a înflorit, devenind din ce în ce mai vastă şi acoperind din ce în ce mai multe tipuri de produse, dintre care 85% sunt făcute pe teritoriul Asiei.

Campania lansată de asociaţia Comité Colbert constă în distribuirea a 10.000 de afişe şi 50.000 de pliante în cadrul vămilor a 18 dintre cele mai importante aeroporturi din Franţa, care prin mesajele cu tentă umoristica, încurajează turiştii să nu cumpere produse contrafăcute.

Franţa este în prezent singura ţară care condamnă penal simplă deţinere a unor bunuri contrafăcute, conform legii Longuet, adoptată în 1994, cu o amendă de 300.000 Euro şi 3 ani de închisoare. O dată la doi ani, Comité Colbert iniţiază campanii de informare şi prevenire a traficului de bunuri contrafăcute, iar în acest an, Italia, Republica Ceha, Ungaria, Slovacia, România şi Croaţia sunt ţările care colaborează direct, acceptând să distribuie afişele campaniei în aeroporturile naţionale. Pe viitor, asociaţia îşi propune să beneficieze de sprijinul întregii Uniuni Europene în efortul său de a combate traficul de produse contrafăcute.

În Europa, anii 2009 şi 2010 au cunoscut o dublare a numărului de articole contrafăcute confiscate de vameşi, ajungând până la 103 milioane de produse, însumând 1.1 milioane de Euro. Şi având în vedere că articolele sunt realizate din ce în ce mai bine, este greu atât pentru consumatori, cât şi pentru funcţionarii din vame să sesizeze dacă este vorba de un fals sau de produsul original.

Iată cum arată campania împotriva falsurilor aici.

ARTICOLE SIMILARE

Street fashion: Miki

realitatea

Mila Kunis în W magazine de martie

realitatea

EcoloCHIC

realitatea

Top 10 citate cu si despre moda

Scarlett Johansson și Mango, charity pentru Haiti

realitatea

Geanta din hârtie kraft este noul accesoriu sustenabil al verii

Andreea Damian

Scrie un comentariu