Tabu
lifestyle

Charlize Theron: O crimă de tinereţe

Charles  Theron, tatăl Charlizei, era de origine franceză. Descendent al uneia dintre cele mai vechi generaţii de colonişti stabiliţi pe meleaguri  sud-africane, fermierul din Benoni (mică localitate situată în apropiere de Johannesburg), era urmaşul direct al lui Daniel Theron, un erou al luptelor pentru independenţă ale regiunii Transvaal.

Numai că, pe vreme de pace, războinicii se plictisesc şi, nu o dată, caută gâlceavă în sânul propriei familii. Trimisă de mică la o şcoală de artă cu internat, pentru că se dovedise talentată la dans, Charlize a studiat baletul, flamenco şi dansul contemporan – fără să ştie că, în timp ce ea îşi exersa arabesque-urile,  tatăl ei se adâncea din ce în ce mai mult în alcoolism şi-şi vărsa frustrările cauzate de inactivitate asupra mamei, iniţial pe cale verbală, pe urmă, prin violenţă fizică.

Charlize avea 15 ani şi era acasă în acel weekend când, după o lungă bătaie, mama ei, Gerda, a luat o armă de foc şi l-a împuşcat pe alcoolicul ieşit de sub control. Poliţia a anchetat cazul, iar dovezile abuzului fizic îndelungat, precum şi testele de sânge ale răposatului au dus la o concluzie sigură: a fost legitimă apărare. Acum, Charlize şi mama ei erau libere să facă orice şi-ar fi dorit.

Încurajată de Gerda, Charlize s-a înscris la un concurs de frumuseţe din Johannesburg. Premiul cel mare era dreptul de a reprezenta Africa de Sud în concursul internaţional New Model Today, în Salerno. A  câştigat  şi acel concurs şi a obţinut un contract de modelling de un an, la Milano. În scurt timp, devenise una dintre cele mai solicitate fotomodele; avea joburi pe tot întinsul Europei şi o libertate financiară care i-a permis să-şi urmeze visul legat de dans: s-a mutat la New York, s-a înscris la prestigioasa Joffrey Ballet School şi a început să se antreneze cu toată pasiunea ei de Leoaică africană, să devină prim-balerină. Apoi, când Charlize împlinea 18 ani, vârsta celor mai frumoase speranţe, un simplu pas greşit a dus la o leziune a genunchiului care i-a compromis definitiv şansele  la glorie pe poante.

Avea 19 ani, după o adolescenţă plină de suişuri şi coborâşuri care s-ar fi potrivit mai degrabă într-un roman de aventură,  se mutase la Los Angeles, intenţionând să ia lecţii de actorie, locuia într-un motel mizerabil de periferie, mânca pâine furată din restaurante şi aştepta cu disperare la oficiul poştal, să încaseze 500 de dolari trimişi de mama ei, când funcţionarul a refuzat să-i onoreze cecul, spunând că-i expirat. Charlize a făcut un scandal monstruos, demonstrându-şi temperamentul de leoaică africană, şi şi-a încasat în cele din urmă banii. Dar n-a fost singurul beneficiu al acelei situaţii. Printre cei care stăteau la coadă şi urmăreau cu interes schimbul de insulte din ce în ce mai fioroase dintre ea şi  funcţionar se afla  şi John Crosby, agentul care-i reprezenta pe John Hurt şi pe Rene  Russo. El i-a oferit cartea lui de  vizită, a trimis-o la o şcoală de  actorie…

Şi continuarea  poveştii se poate găsi în Tabu de iulie-august, acum la toate punctele de difuzare a presei.

ARTICOLE SIMILARE

Premiera filmului “Cele 50 de umbre ale lui Grey” la Festivalul de Film din Berlin

realitatea

Adrian Mutu își va deschide un magazin vestimentar în Pitești

realitatea

Top filme si seriale de Craciun pe canalele Viacom

realitatea

Recunosti vedeta? Cine crezi ca a ajuns in halul asta?

Balerina care a impresionat o lume întreagă

Oana

L’Atelier, un nou resturant franţuzesc în Bucureşti

Scrie un comentariu