Tabu
Image default
LIFESTYLEWhat's hot

Chef Nicolas Boussin gateste cu Grand Marnier

grand marnier bouleCu puțin înainte de sărbătorile pascale, Chef Nicolas Boussin, ambasadorul culinar Grand Marnier și unul dintre cei mai renumiți patiseri din lume, a revenit la București pentru a propune și pregăti noi rețete de deserturi franțuzești, realizate atent cu Grand Marnier, lichiorul creat după o rețetă unică.

Cunoscutul patiser de origine franceză, distins la nivel internațional cu numeroase premii culinare, printre care și cu titlul de Cel Mai Bun Chef Patiser din Franța, și-a împărtășit talentul și cunoștințele inegalabile, surprinzând publicul cu rețetele sale deosebite, în cadrul unui Pastry Show plin de savoare, care a avut loc miercuri, 9 aprilie, la Le Club, în Herăstrău.

Chef Nicolas Boussin i-a încântat pe cei prezenți la eveniment cu preparate precum: Boule de Noel”, “Evolution Crepe Suzette PRO” și “Finger Food Exotique” și a uimit prin modul inovator de a combina ingredientele minuțios alese și ingenios asamblate cu Grand Marnier Cordon Rouge, precum și prin talentul aparte de a face un desert să arate ca o operă de artă.

Rețetele create de Nicolas Boussin, care au impresionat și încântat publicul, îmbină melanjul delicat al ciocolatei albe, fructelor și piureurilor de fructe, cu gustul rafinat Grand Marnier, folosit în pregătirea celor mai delicioase deserturi. Parfumul, savoarea de caramel și aroma unică de portocale amărui și lămâie, fac din Grand Marnier lichiorul preferat al celor mai talentați specialiști în arta preparării și decorării produselor de patiserie din lume.

Chef Nicolas Boussin s-a alăturat departamentului de gastronomie Grand Marnier în anul 2003, reușind să creeze în acest răstimp mai multe rețete unice, a căror originalitate este dată de unul dintre cele mai fine lichioruri din lume.

Încă din anul 1827, lichiorul Grand Marnier a fost asociat cu evenimentele culinare, datorită talentului remarcabil al lui Chef Escoffier, creatorul „Crepe Suzette” și “Grand Marnier Souffle”. Chiar și la aproape 200 de ani de atunci, Grand Marnier continuă să fie recunoscut pe plan internațional în rândul elitei culinare și a barmanilor, grație mulifuncționalității sale deosebite în ceea ce privește pregătirea celor mai delicioase mâncăruri, deserturi și cocktailuri.

Despre Grand Marnier

Povestea Grand Marnier a început în 1827, când Jean – Baptiste Lapostolle a fondat o distilerie în Neauphe-le-Chateau, Franța pentru a produce lichioruri de fructe. 49 de ani mai târziu, nepoata sa se căsătorește cu Louis-Alexandre Marnier, un cunoscător al coniacului fin. Acesta a avut ideea inovatoare de a combina coniacul cu o varietate rară de portocale din Caraibe, “Citrus bigaradia”. Așa a luat naștere în 1880 faimosul lichior Grand Marnier. Începând cu „Expoziția Universală de la Chigaco” din 1893 unde a primit prima medalie, Grand Marnier a continuat să câștige numeroase premii naționale și internaționale, fiind considerat unul din cele mai fine lichioruri din lume.

Grand Marnier combină maturitatea și complexitatea coniacului cu exotismul esenței distilate din portocale, în baza unei rețete secrete. Are un parfum complex, în care florile de portocal se combină cu coji zaharisite de lămâie și caramel. Aroma de portocale amărui este amplificată de coniacul cu nuanțe de marmeladă de portocale și nuci.

ARTICOLE SIMILARE

Nou scandal cu Huidu! GAINUSA si DEZBRACATU pleaca de la Cronica Carcotasilor!

MONICA GABOR are un iubit nou in SUA! Adio, Mr. Pink!

Parfumul ca un tatuaj

Parfum de bucurie în noile pachete DERO

Cum să te acomodezi la noul job

realitatea

Scrie un comentariu