Home > Sex-Relatii > Cheia unei relatii de lunga durata: atractie fizica vs. atractie psihica

Cheia unei relatii de lunga durata: atractie fizica vs. atractie psihica

Iubirea este greu de definit. Insiruirea unor caracteristici evidente nu inseamna reusita de a ingloba tot ceea ce reprezinta iubirea. Cheia unor relatii de lunga durata este greu de gasit, fizicul si psihicul sunt intr-o aparenta batalie.  

Suntem atat de diferiti incat am ajuns in punctul in care privim „motorul” iubirii din perspective diferite: pentru unii, acesta rezoneaza ca urmare a atractiei fizice de la prima intalnire, in timp ce pentru altii atractia pshica este cea care conduce spre iubire.

Iubirea este mult mai complexa de atat, astfel, aceasta nu se poate aprinde in absenta atractiei fizice, cum nici nu se poate dezvolta in absenta atractiei psihice. Renuntarea la ipocrizie poate fi cheia spre intelegerea interconexiunii dintre atractia fizica si cea psihica in cadrul unor relatii ce se doresc a fi de lunga durata. Momentul in care decidem sa interactionam cu cineva in dorinta de a creea o anumita legatura senzoriala, o facem deoarece am simtit o atractie la nivel fizic fata de acea persoana. Primul aspect cu care intram in contact cand vine vorba de o noua persoana este fizicul, de aceea acesta reprezinta scanteia unui inceput in iubire. Din momentul in care scanteia s-a aprins, psihicul intra in teren:  incepem sa cautam detalii pe care le avem in comun, hobby-uri, aspiratii, puncte de discutie comune. Iubirea nu se va inchega cand comunicarea dintre doi oameni nu este posibila. Aceasta pare reteta ideala, insa societatea se modifica la fiecare pas, iar atractia fizica si cea psihica nu mai sunt interconectate in dorinta de a ajunge la ceea ce se numeste „iubire”.

Cheia-unei-relatii-de-lunga-durata-atractie-fizica-vs-atractie-psihica1Atractia fizica vs atractia psihica in cuplul societatii moderne

Societatea moderna este intr-o continua graba, iar modul in care a inceput sa fie privita iubirea incepe sa fie alterat. In prezent, fizicul a castigat in detrimentul psihicului. Nu mai suntem interesati de crearea unor legaturi intelectuale, nu ne mai pasa de relatiile de  lunga durata, iar comunicarea si-a pierdut importanta cand vine vorba de “iubire”. Interesant acum inseamna satisfacerea nevoilor fiziologice, nu construirea unor stranse legaturi intr-o relatie.

Iubirea cere perfectiune?

Desi un echilibru intre fizic si psihic pare a fi un ideal, ca orice ideal, este greu de atins. Iubirea nu cere perfectiune. Nu cere un corp superb sau o minte geniala. Nu cere nimic din toate astea. Si totusi, cu toate astea, iubirea necesita atat atractie fizica, cat si atractie psihica. Suntem diferiti, iar idealurile noastre in materie de suflete pereche sunt diferite. Astfel, o infatisare care pe cineva nu impresioneaza, altcuiva ii poate taia rasuflarea. De asemenea, o gandire care nu coincide cu principiile ideologice ale cuiva, poate reprezenta adevarul universal al altcuiva. Suntem diferiti si privim lumea diferit.

Hai sa dam crezare citatului „Frumusetea este in ochii privitorului” si sa-l aplicam si in cazul relatiilor!


Articole asemanatoare
Ofera-ti sansa de a iubi din nou
Gelozia. De la sentiment nevinovat la factor daunator
Cum se comporta zodiile in relatii?
Cu ce tip de barbat ar trebui sa te intalnesti?

Loading...

Comenteaza acest articol

Cheia unei relatii de lunga durata: atractie fizica vs. atractie psihica

by Georgiana Oprea   2 min
0