Tabu
Image default
LIFESTYLE

Chic parizian

Locuința se desfășoară pe două nivele, la parter se află un vestibul, zona de zi cu loc de luat masa și bucătăria, iar la etaj cele trei dormitoare și băile ce le deservesc. Noii proprietari și-au dorit o locuință modernă, dar totuși caldă și cu personalitate.

De aici și ideea de a trata spațiul precum două straturi ce se suprapun din punct de vedere vizual – finisaje neoclasice și mobilă modernă. Întregul apartament a primit ornamente tipice unui apartament parizian, de la pardoseli de piatră naturală cu desene geometrice la cornișe și uși de inte­rior cu cristal bizotat. În contrast cu aceasta, mobila este predominant modernă.

În camera de zi, biblioteca cu linii oblice, o construcție cu un ­ca­rac­ter sintetic, domină un pe­re­te întreg și definește întreaga încăpere prin desenul puternic cu linii negre. Canapelele îndulcesc prin forma lor atmosfera, iar țe­să­tu­ra, un in cu reflexe metalizate, le dă nota de contemporan necesară.

Corpul de iluminat de la Moooi de­senează pe tavan și pereți un păienjeniș interesant de linii. Masa și scaunele din dining vin să comple­teze imaginea bibliotecii, iar lampa sus­pendată „Skygarden“, design Mar­cel Wanders pentru Flos, vor­beș­te despre conceptul acestui apar­tament.

Interiorul lămpii este o stucatură din ipsos cu un motiv floral extrem de elaborat, iar exteriorul este o suprafață perfectă, negru ­lucios, foarte modernă. Echilibrul este dat de tapetul de pe peretele opus, de inspirație indiană, stilizat de celebrul producător de tapet Cole and Son din Anglia. Bufetul antic indian se suprapune perfect peste acest fundal.

Bucătăria este un accent de culoare, pereții de culoarea lavandei constituind o pată destul de puternică și pentru zona de dining, cu care aceasta comunică. Mobilierul extrem de simplu și într-o configurație mi­nimă a fost înnobilat cu un blat de stejar vopsit argintiu, iar spațiul a fost încălzit cu corpuri de iluminat moderne și storuri romane cu un motiv în dungi la ferestre.

La etaj, zona matrimonială a fost complet trans­formată și separată de celelalte dormitoare. Aceasta este formată dintr-un vestibul generos, un dormitor mare și luminos, o baie și un dressing. Pardoseala a fost acoperită cu mochetă de lână, moale și pufoasă și într-o culoare foarte deschisă și caldă.

Baia este finisată cu piatră ­na­­turală, continuând tenta pardoselii din dormitor. Ac­centul de culoare este violet, ce se regăsește în tapetul conceput de un studio de design parizian, o interpretare modernă a unui Toile de Jouy.

Aici comoda cu sertare și noptierele sunt replica unui mobilier Louis XV, tratate modern și vopsite argintiu. Corpurile de iluminat marocane, o adevărată dantelărie realizată în metal, au fost comandate în Franța și dau acestui dormitor căldura necesară. Materialele textile din fibre naturale – bumbac, bumbac brodat, in – susțin an­samblul din punct de vedere coloristic și stilistic.

ARTICOLE SIMILARE

O pungă de plastic a fost găsită pe fundul Groapei Marianelor

realitatea

MEDICII au aflat: Ce le excita pe FEMEI!

Barbatul ideal, prin ochii unor fetite: 30 de reguli pe care trebuie sa le respecte

Cel mai ciudat CUPLU!

Cum să mâncăm sănătos

realitatea

Care a fost ultima dorinţă a lui Geo Costiniu, “Alain Delon de Romania”! Actorul s-a stins din viaţă la doar 63 de ani

Scrie un comentariu