Tabu
Image default
CULTURE Slider

Chicago și-a ales primarul: e femeie, e de culoare și e lesbiană

Vot istoric la Chicago. Lori Lightfoot, în vârstă de 56 de ani, a fost aleasă în funcția de primar al orașului Chicago. Este femeie, e de culoare, e lesbiană și democrată. Aleasă cu 74% din voturi, ea este, cred alegătorii, cea mai capabilă să rezolve problemele metropolei americane.

Lightfoot a propus un program radical de reducere a inegalităților sociale și rasiale. Criminalitatea și poliția au fost, de asemenea, incluse pe ordinea de zi într-un oraș afectat de un grad mare de criminalitate și violențe.

Contracandidata sa, Toni Preckwinkle, a fost tot o femeie de culoare, pe care a învins-o categoric, potrivit Bloomberg. „În Chicago, nimeni nu va fi interesat de culoarea pielii sau de preferințele sexuale”, a spus fostul procuror federal, care a candidat independent. „Vreau un oraș în care nimănui nu-i pasă de culoarea pielii. Nici celor pe care îi iubim, pentru că asta este dragoste”, a spus proaspăta primăriță, într-un discurs, imediat după ce Victoria sa a fost confirmată.

„Putem și vom pune în cele din urmă interesele poporului nostru, al întregului nostru popor, în fața intereselor unora care sunt puțini și puternici”, a declarat Lightfoot marți seară.

Ca procuror federal, Lori Lightfoot a condus o comisie de supraveghere a activității poliției, adesea acuzată în Statele Unite de excese și abuzuri de putere, în special în detrimentul populației afro-americane. Lori Lightfoot îl va înlocui pe Rahm Emanuel, fost consilier al președintelui Barack Obama.

Din 1837, alegătorii din Chicago au ales doar un singur primar de culoare și de sex feminin. Dar Lightfoot este primul primar gay din istoria orașului Chicago.

ARTICOLE SIMILARE

Ricky Gervais: Ofensa este bună. Ea îi face pe oameni să se gândească mai bine la argumente

realitatea

Beyonce a înlocuit limonada cu martini și toți sunt convinși că va interpreta coloana sonoră pentru Bond 25

Andreea Damian

Celine Dion se apără după ce a fost acuzată de satanism: „Fiecare copil trebuie să…”

Andreea Damian

Ştiai care sunt diferenţele dintre femei şi bărbati? (partea a II-a)

realitatea

Conferinte gratuite vineri 14 februarie 2014 la Body Mind Spirit Festival

Fotografii din Narnia sau Bucurestiul inzapezit – Foto Cristiana Apostol

realitatea

2 comentarii

Alexandru 3 April 2019 at 15:54

Ce o recomanda sa fie primar?
Culoarea pieli, orientarea sexuala si sexul nu sunt tocmai o carte de vizita pt primarie.
Poate are o cariera care o recomanda sa fie primar?

Răspunde
Dora Constantinovici 3 April 2019 at 15:58

scrie în text: Lightfoot a propus un program radical de reducere a inegalităților sociale și rasiale. nu a fost aleasă pentru culoarea pieli sau orientarea sexuala ci pentru prpgramul ei politic.

Răspunde

Scrie un comentariu