Tabu
HEALTH

Chimioterapia în vremuri de pandemie

coronavirus

Pacienții care suferă de cancer își fac cele mai mari griji cu privire la coronavirus, deoarece sistemul lor imunitar este vulnerabil.

Coronavirusul este o infecție virală care afectează plămânii. Oricine are un sistem imunitar slăbit riscă să fie grav bolnav dacă se infectează cu noul coronavirus (COVID-19). Persoanele cu cancer pot avea un risc mai mare de a lua virusul, de aceea este important să urmeze sfaturile medicului.

Sunt persoanele cu cancer mai vulnerabile la coronavirus?

Unele persoane care suferă de cancer și cele care au primit sau primesc tratament prezintă un risc ridicat de a se îmbolnăvi grav dacă iau coronavirusul. Acestea sunt:

  • persoanele care fac chimioterapie
  • persoanele care urmează un tratament imunoterapeutic sau cu anticorpi pentru cancer
  • persoanele care urmează alte tratamente pentru cancer , care pot afecta sistemul imunitar
  • persoane care fac radioterapie intensivă (radicală) pentru cancer pulmonar
  • persoanele care au suferit un transplant de măduvă sau un transplant de celule stem în ultimele șase luni sau care încă mai iau medicamente de imunosupresie
  • persoanele cu cancer de sânge sau măduvă osoasă, cum ar fi leucemie, limfom sau mielom, care sunt în orice stadiu de tratament

Afectează cancerul sistemul imunitar?

La fel ca în cazul altor virusuri, bacterii sau paraziți care invadează organismul, sistemul imun este activat și efectuează o serie de procese în momentul în care întâlnește virusul SARS-CoV-2. Iar sistemul imunitar este apărarea organismului împotriva acestora. Sângele și sistemul limfatic fac parte din sistemul imunitar.

Unele tipuri de cancer vă pot afecta sistemul imunitar. De exemplu, cancerele de sânge precum limfomul și leucemia. Unele tratamente pentru cancer afectează și sistemul imunitar. Aceasta include imunoterapia și tratamentul chimioterapic. Și radioterapia poate afecta uneori sistemul imunitar.

Mulți bolnavi de cancer care urmează un tratament sunt îngrijorați cum îi poate afecta criza coronavirusului. Virusul are un impact imens asupra persoanelor care au cancer.

ARTICOLE SIMILARE

THE CODE – transformarea holistica a corpului

realitatea

Slabeste sanatos! Meniu saptamanal de 1500 de calorii!

realitatea

Pandemia de coronavirus: Cele 100 de zile care au schimbat lumea

Andreea Damian

Scrie un comentariu