Tabu
Image default
CULTURE Slider

Chinezii au clonat super-câinele iar acum îl dresează să devină polițist

Cercetătorii chinezi au reușit performanța de a crea cel mai inteligent câine polițist din istorie. Patrupedul, o cățelușă-lup din rasa Kunming, se numește Kunxun și a fost creat cu ajutorul unor gene ale patrupedelor valoroase. Polițiștii chinezi îl descriu ca fiind noul Sherlock Holmes al câinilor polițiști.

Binențeles, totul a fost posibil cu ajutorul Ministerului Securității Publice din China, scrie CNN. Super-câinele face parte dintr-un program special care va reduce timpul necesar antrenării câinilor din poliție dar și costurile aferente. Astfel de antrenamente durează circa cinci ani și costă aproximativ 500.000 de yani (aproape 75.000 de dolari). Dar nu există nicio garanție că patrupedul se va descurca dacă va obține postul de câine polițist.

Kunxun a venit pe lume pe 19 decembrie anul trecut, a cântărit 540 grame și a avut o lungime de 23 centimetri, potrivit Sinogene Biotechnology din Beijing.

Materialul genetic utilizat pentru a-l crea pe Kunxun a fost prelevat de la un câine polițist, o femelă de 7 ani, pe nume Huahuangma, care a ajutat la rezolvarea a 12 cazuri de crimă și a participat la mai mult de 20 de cazuri. În 2016, ea a primit un premi special pentru meritele sale din partea Ministerului Securității Publice din China.

Pe 5 martie, Kunxun, în vârstă de 3 luni, a fost dus la Kunming Police Dog Base din provincia Yunnan și va fi dresată să găsească droguri și nu numai. Experții chinezi sunt optimiști pentru că patrupedul are un potențial mai bun decât ceilalți câini clonați, iar la 10 luni va merge deja pe teren.

ARTICOLE SIMILARE

Reading quiz: Ana Ularu

realitatea

Situație îngrijorătoare: copiii petrec mai mult timp pe YouTube decât cu prietenii

Andreea Damian

Cântăreață celebră, experiență teribilă la naștere: „Copilul mi-a distrus zona intimă”

Andreea Damian

Diego Maradona, legenda fotbalului și eroul cinematografiei

Ciocîrlan

Suma uriașă pe care au donat-o miliardarii din toată lumea ca să oprească răspândirea coronavirusului

Andreea Damian

De la staruri porno la mari actori: celebritățile care și-au început cariera în filme pentru adulți

Andreea Damian

Scrie un comentariu