Home > Agenda > Chinezii au clonat super-câinele iar acum îl dresează să devină polițist

Chinezii au clonat super-câinele iar acum îl dresează să devină polițist

câine

Cercetătorii chinezi au reușit performanța de a crea cel mai inteligent câine polițist din istorie. Patrupedul, o cățelușă-lup din rasa Kunming, se numește Kunxun și a fost creat cu ajutorul unor gene ale patrupedelor valoroase. Polițiștii chinezi îl descriu ca fiind noul Sherlock Holmes al câinilor polițiști.

Binențeles, totul a fost posibil cu ajutorul Ministerului Securității Publice din China, scrie CNN. Super-câinele face parte dintr-un program special care va reduce timpul necesar antrenării câinilor din poliție dar și costurile aferente. Astfel de antrenamente durează circa cinci ani și costă aproximativ 500.000 de yani (aproape 75.000 de dolari). Dar nu există nicio garanție că patrupedul se va descurca dacă va obține postul de câine polițist.

Kunxun a venit pe lume pe 19 decembrie anul trecut, a cântărit 540 grame și a avut o lungime de 23 centimetri, potrivit Sinogene Biotechnology din Beijing.

Materialul genetic utilizat pentru a-l crea pe Kunxun a fost prelevat de la un câine polițist, o femelă de 7 ani, pe nume Huahuangma, care a ajutat la rezolvarea a 12 cazuri de crimă și a participat la mai mult de 20 de cazuri. În 2016, ea a primit un premi special pentru meritele sale din partea Ministerului Securității Publice din China.

Pe 5 martie, Kunxun, în vârstă de 3 luni, a fost dus la Kunming Police Dog Base din provincia Yunnan și va fi dresată să găsească droguri și nu numai. Experții chinezi sunt optimiști pentru că patrupedul are un potențial mai bun decât ceilalți câini clonați, iar la 10 luni va merge deja pe teren.

Articole asemanatoare
Un câine super deștept își cumpără fursecuri cu o nouă formă de bani – frunzele
prenupțial
Tot mai multe cupluri includ clauza „cățelul” în contractul prenupțial
câine
Încă un motiv să lași câinele să doarmă cu tine în pat, și nu pisica sau iubitul
Barbra Streisand și-a clonat câinele de două ori

Comenteaza acest articol

Chinezii au clonat super-câinele iar acum îl dresează să devină polițist

by Andreea Damian   1 min
0