Home > Lifestyle > Stiri > Chirurgie reușită

Chirurgie reușită

Presa a știut timp de 8 luni că noul album al lui Mylene Farmer se va chema „Onirisme“, dar a fost lan­sat ca „Point de Suture“ (Polydor 2008). Un duet cu David Bowie anunțat ca piesă de rezistență a albumului nu a mai fost înregistrat, dar a fost înlocuit de un nou duet cu Moby.

Două starturi greșite, se poate spune, dar care au fost compensate de o promovare perfectă, care îi asigură concerte deja sold-out pentru 2009 și de un pachet de colecționar care include instrumente chirurgicale, la care se face aluzie și în artwork-ul albumului. Unele lucruri par neschimbate: același tandem bine sudat cu Laurent Boutonnat și aceleași busole culturale ale artistei (Poe, Baudelaire, Süskind).

Mix-ul de stiluri este totuși surprin­zător: „Dégéneration“ ne aduce aminte de foarte dansabilii ani ’80, „Paradis Inanimé“ e o încununare a încercărilor rock din anii ’90 ale bestsellerului muzicii franțuzești, dar nici noua Mylene, cea de după 2000 nu lipsește, în exuberanțe precum „Appeler mon numéro“ sau „C’est dans l’air“. Efectul șoc al pionierei hedonismului francofon este garantat de „Sextonic“, melodie dedicată jucăriilor sexuale.

Nu lipsită de farmec este îndrăzneala de a pune pe același album rozariul „Ave Maria“, pe care Farmer o comenta pentru revista gay „Têtu“ ca fiind singura interpretare pe care un profan ar trebui să o asculte în caz că dorește să o cunoască cu adevărat.

Un succes adevărat în lumea muzicii poate fi să începi cariera solo la 40 de ani (Sharleen Spiteri) și pri­mul tău album să aterizeze pe locul 2 în topurile din UK, poziție pe care fosta trupă (sau cea pusă pe pauză, Texas) nu a ajuns până în prezent. „Melody“ (Universal, 2008), albumul de debut al (fostei) soliste Texas, combină tot ce înseamnă istoria puterii vocii feminine de la Diana Ross la Tina Turner, cu temeinice opriri la… sine.

Kerli Kõiv vine din Estonia cu succesul „Walking on Air“ de pe albumul „Love Is Dead“ (Island, 2008) și ne do­ve­deș­te că vocile à la Pink nu sunt o in­ves­tiție proastă pentru casele de discuri. Nici prima doamnă a Franței nu pă­răsește anul 2008 fără un album nou, „Comme si de rien n’était“ (Naïve, 2008) aducând mai puțină poezie decât albumul anterior, dar o voce mult mai sigură și 100% identificabilă Carla Bruni.

Exercițiile vocale specta­culoase și instrumentația perfect or­chestrată au fost probabil criteriul pe care și-a ales Sarah McLachlan tit­lu­rile care fac parte din primul ei best-of, intitulat „Closer“ (Arista, 2008).

Articole asemanatoare
Hallmark își cere scuze pentru că a retras reclamele pentru cupluri LGBT
gay
„Nu există o genă gay”, a confirmat un studiu realizat pe ADN-ul uman
Iman
Văduva lui David Bowie, modelul Iman, premiată la Veneția
Ziggy Stardust alterego-ul lui David Bowie devine păpușă Barbie

Comenteaza acest articol

Chirurgie reușită

by realitatea   2 min
0