Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cinci dureri pe care să nu le ignoraţi

O durere nu vine niciodată din senin. Deşi, de multe ori, trecem cu vederea mici dureri, pe care le considerăm doar un disconfort temporar, există dureri care nu trebuie ignorate.

Durerile în piept

Contrar ideilor preconcepute, şi femeile au inima fragilă, iar maladiile cardio-vasculare sunt prima cauză de deces. Mai mult, media de vârstă a bolnavilor de inimă este în continuă scădere. O durere persistentă în piept, respiraţie greoaie şi în general, orice durere în partea superioară a trunchiului trebuie să vă trimită la medic

Durerile de dinţi

Dacă simţiţi doar o săgetare dureroasă pe care aţi ignora-o, că doar nimănui nu îi place la dentist, nu luaţi o camant şi aşteptaţi, poate nu mai revine. E posibil să aveţi o carie, iar nervul să vă fie afectat. Dacă nu mergeţi la destist, durerile vor fi şi mai mari!

Durerile abdominale

Dacă vă străpunge o durere în partea dreaptă a abdomenului, vă gândiţi imediat că s-ar putea să fie apendicită. La femei este vorba de cele mai multe ori despre un chist ovarian. Nu este periculos, dar ar trebui să vă faceţi o programare la ginecolog!

Durerile de spate

Durerile de spate pot fi un lucru normal, mai ales dacă faceţi un efort fizic mai mare. Un antiinflamator şi odihna ar trebui să îi vină de hac în câteva zile. Dacă însă durerea persistă şi este însoţită de furnicături la degetele de la picioare, este posibil ca una dintre vertebre să comprime nervul spinal.

Picioarele umflate şi dureroase

Aveţi glezna umflată şi roşie? Dacă o masaţi nu faceţi decât să accentuaţi durerea. Consultaţi un medic imediat, este un mic cheag de sânge blocat într-o venă. Dacă se eliberează, poate ajunge până la plămâni şi poate bloca oxigenarea. Aveţi deci nevoie de un tratament care să fluidifice sângele şi să distrugă cheagul.

ARTICOLE SIMILARE

ROMÂNIA dă liber la ucis ciocârliile pentru restaurantele de lux

Dora Constantinovici

Polițiștii britanici, pe urmele unui hoț care seamănă leit cu Ross din Friends

Andreea Damian

Cremele hidratante sunt cel mai bun antirid

realitatea

Cine e capul de afiș al Coaliției pentru Familie pentru Referendum – KIM DAVIS

Dora Constantinovici

De ce ne e foame mereu în timpul izolării și cum o putem controla

Andreea Damian

3 retete de briose pentru un sfarsit de iarna gustos

realitatea

4 comentarii

Cinci dureri pe care să nu le ignoraţi | Elodia 10 October 2011 at 13:28

[…] Tabu […]

Răspunde
copaciu_simina 14 January 2012 at 23:33

cel mai bine e sa dam fuga la doctor cand ne doare ceva,deoarece de la mici dureri se poate ajunge la chestii mult mai serioase,ar trebui in primul rand sa dam importanta sanatatii,nu sa ignoram

Răspunde
click bubble at abubbleshooter 6 February 2012 at 6:34

This is a good posting. I am about to spend more time researching this subject.

Răspunde
Karim 30 August 2012 at 3:19

dupa parerea mea cuuantvl spital si campul lexical al acestia nu imi place de nici un fel si de nici o culoare,important este ca esti bine acum,eu nu pot sa inteleg ce am facut vara aceasta pt ca toata vara am luat medicamente si acum iar sunt racita,scheiza,adica naspa in germana,acum 2-3 ani am fost in Les cu clasa pentru o piesa de teatru unde a trebuit sa cant muzica populara,nu suna rau,dupa ce am terminat cu chestiile de genul asta am mers afara si erau caluti din aceia pe care se pun doua persoane si se imping cu picioarele ca sa isi ia avant,chestia aceea gen balanta,dupa putin timp 3 fete m-au tinut in aer,nu eram departe de pamant dar din cauza ca mau lasat sa cad la mana dreapta in loc sa am doua oase am avut 3,in momentul acela am vazut negru in fata ochilor,mana mi sa facut de doua ori cat era si plansesem tot drumul pana acasa,din cauza ca nu imi plac doctorii decat stomatologii,mi-a fost frica sa merg la spital iar sambata unchiul si matusa mea au venit cu mine,tata si mama la spitalul de copii din Oradea,am mers la urgente am steptat,am facut niste raxe x si am aflat ca nu mai am doua oase ci 3,mi-au pus mana in ghips si dupa o saptamana l-am dat jos,noroc ca am fost in vacanta ca de nu era bai ca sa zic asa,am probleme din acestea de cand eram mica de la varsta de doi ani cand am facut pneumonie si timp de 2 saptamani a trebuit sa iau de 3 ori pe zi doua injectii,ampicilina si penicilina,penicilina doare groasnic,dar asta a fost,acum daca incerc sa imi fac o sabie din lemn,dupa ce dau cateva ore cu rindeaua si cu shmirghelul(hartie abraziva) ma dor ambele maini,cea stanga din cauza celor 3 doze de vaccin pentru prevenirea cancerului de acum doi ani si cea dreapta din cauza rupturii,si cea stanga din nou din cauza unei entorse.Am fost foarte cuminte in ultimii doi ani,asa-i?:))

Răspunde

Scrie un comentariu